Bux is een Nederlandse aanbieder waarmee je kunt handelen op de beurzen (wereldwijd). Bux is opgericht in 2014 en is pas de laatste jaren erg bekend geworden onder de Nederlanders. Maar hoe werkt bux nou en welke aandelen kun je allemaal kopen?
Waarom beleggen bij bux zero?
Zelf ben ik in 2019 begonnen met handelen in aandelen via bux zero. Ik wist nog dat ik via een vriend van mij bij bux zero terechtkwam aangezien je een gratis aandeel krijgt wanneer je de app download via een vriend/vriendin. Ik heb dan ook verschillende apps/brokers geprobeerd maar ik vond bux toch wel de meest eenvoudige en overzichtelijke voor beginners.
Later kwam ik er ook nog achter dat je kan handelen met vrijwel geen transactiekosten door gebruik te maken van de bux zero order. Kortom vond ik bux zero een heel erg fijn platform omdat het makkelijk te gebruiken was voor mensen die er nog niet zoveel van begrepen. Maar lees hier mijn uitgebreide bux zero review.
Hoe meld je je aan bij Bux Zero?
Stap 1: Download de bux zero app
Stap 2: Maak een account aan
Stap 3: Verifieer jezelf
Stap 4: Wanneer je account geverifieerd is en je bent ingelogd in de app klik je rechtsboven op het poppetje
Stap 5: Klik op storten
Stap 6: Stort geld via tikkie (gelijk) of bankoverschrijving (1-2 dagen)
Stap 7: Koop nu je favoriete ETF of Aandeel
Bux zero aandelen
Wat is de minimale inleg bij bux zero?
Een groot voordeel is dat er geen minimale inleg vereist is waardoor je als beginner eenvoudig van start kan gaan. Je kan eenvoudig geld erop zetten d.m.v. van tikkie en het er ook weer zo afhalen. De verwerkingstijd voordat het geld weer op je rekening staat is binnen 5 werkdagen.
Hoe koop je aandelen bij bux zero?
Wanneer je een account hebt aangemaakt bij bux zero is het belangrijk dat je wat geld erop stort zoals is uitgelegd onder het kopje hoe meld je je aan bij bux zero. Dan ga je op zoek naar een aandeel of etf die je graag zou willen kopen. Je klikt op het aandeel en dan krijg je het scherm voor je waar je een bedrag in moet vullen. Vervolgens vul je het bedrag in en kies je rechtsboven in op het ordertype.
Bux zero biedt namelijk verschillende ordertypes aan zoals de limiet-, market- en bux zero order. Bij elke order zijn verschillende voor- en nadelen. Zo betaal je namelijk voor limiet- en market orders €1 transactiekosten. Sinds 2020 biedt bux zero ook de optie voor een bux zero order en hier betaal je dus geen transactiekosten over. Het nadeel is wel dat deze orders pas later op de dag worden gevuld waardoor je vooraf niet weet voor welke koers je een aandeel koopt.
In principe maakt dit niet zo heel veel uit als je voor de lange termijn belegt zoals ik maar als je echt wilt gaan handelen is dit niet aan te raden.
![](https://passiefinkomenopbouwen.nl/wp-content/uploads/2021/07/IMG_2125.png)
![](https://passiefinkomenopbouwen.nl/wp-content/uploads/2021/07/IMG_2126-473x1024.png)
Let op: Beleggen kent risico’s, je kan je inleg verliezen.
Welke aandelen kun je allemaal kopen bij bux zero?
Bux zero heeft de afgelopen jaren flink haar best gedaan om haar producten uit te breiden. Toen ik namelijk in 2019 begon was het aanbod nog helemaal niet zo groot. Inmiddels kun je al steeds meer aandelen en etf’s kopen waardoor het ook voor de wat meer gevorderden beleggers interessanter wordt.
Op het moment van schrijven (6-7-2021) biedt bux zero 34 etf’s aan met enkele honderden europese- en amerikaanse aandelen. Binnen al deze aandelen hebben ze allemaal verschillende categorieën denk hierbij aan:
- Elektronica
- Bouwen
- Motoren
- Productie
- Pensioenen
- Beleggen
- Spoorwegen
- Chemicaliën
- Energie
- Biotech
- Entertainment
- Systemen
- E-commerce
Kortom zat keus voor in ieder geval een beginnende belegger.