Je bekijkt nu Wanneer aandelen kopen?

Wanneer aandelen kopen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Aandelen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Iedereen die wil gaan beginnen met beleggen/investeren in aandelen vraagt zich altijd af ‘wanneer moet ik nou aandelen kopen?’ Dit is natuurlijk een lastige vraag die eigenlijk niet te beantwoorden is maar wij gaan een aantal tips geven hoe dat jij jouw beste inkoopmoment kan bepalen! 

Aandelen kopen tijdens een crash

De titel zegt het eigenlijk zelf al maar tijdens een crash ontstaan er ontzettend veel kansen voor jou als belegger! Je moet het namelijk zo zien; alles is in de uitverkoop :). Alleen moet je wel realistisch en bewust blijven nadenken want veel bedrijven gaan failliet tijdens een crisis. Maar als jij de pareltjes ertussen uit kan vissen staan je ongelofelijke rendementen te wachten!

Dollar cost Average

Deze manier raden wij elke belegger aan ook puur uit eigen ervaring! Dollar cost average is een inkoopstrategie waarin je periodiek een bepaald bedrag gaat investeren. Deze strategie is de meest succesvolle manier van investeren wat is gebleken uit het verleden. Dit komt namelijk omdat je voor een gemiddelde prijs inkoopt waardoor je niet te laag maar ook niet te hoog inkoopt. Wij raden elke beginnende belegger dan ook aan om gebruik te maken van deze strategie. Hetzelfde geldt natuurlijk bij verkopen je stapt dan namelijk niet te hoog of te laag uit. 

 

Om deze strategie toe te kunnen passen moet je eerst inzicht hebben in je financiën. Daarom is het belangrijk om bij te gaan houden hoeveel je elke maand kan sparen. Wanneer je weet hoeveel je elke maand apart kan houden ga je na hoeveel dat je kan investeren. Je moet natuurlijk wel een buffertje overhouden voor onverwachte omstandigheden. Wanneer je bijvoorbeeld elke maand €100 over hebt om te investeren ga je dus elke maand voor €100 aandelen kopen. 

Technische analyse

Verder helpt technische analyse je ook om je instapmoment te verfijnen. Hierin zul je jezelf wel in moeten verdiepen want dit is een skill die je moet ontwikkelen door het heel vaak te doen. Op internet is er veel informatie te vinden over technische analyses maar kijk wel naar de kwaliteit van de informatie want niet alles hoeft waar te zijn. Een manier waarbij technische analyse kan helpen is om te bekijken of de prijs van een aandeel op korte termijn bijvoorbeeld nog omlaag kan gaan aan de hand van koersdoel berekeningen. 

Je kan door middel van technische analyse kijken waar er support & resistance plaatsvindt (steun & weerstand). Daarnaast kun je ook patronen/trends herkennen in een technische analyse. Dit kan bijvoorbeeld ook je keuze beïnvloeden om je inkoopmoment vast te stellen. 

Fundamentele analyse

Daarnaast is het ook onmisbaar om een fundamentele analyse te maken voordat je in een aandeel gaat investeren. Een fundamentele analyse is een analyse die is gebaseerd op wat het bedrijf/aandeel in de toekomst zou gaan kunnen doen. Dit kun je doen door naar bijvoorbeeld verschillende KPI’s te kijken: Cashflow, winst, omzet, kosten, verwachtingen in de toekomst etc… 

Geef een reactie