Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Er zijn in Nederland al duizenden bloggers actief die geld verdienen door middel van het plaatsen van blogs. Er zitten enorm veel voordelen aan het verdienen met bloggen zo ben je namelijk locatie onafhankelijk, je bepaalt zelf wanneer je een blog upload, je kunt ongelimiteerd verdienen etc…

Maar wat is eigenlijk bloggen en hoe kan je hier geld mee verdienen? 

Wat is bloggen?

Een blog is een website waar regelmatig nieuwe content op geplaatst wordt in de vorm van artikelen. Zulke artikelen worden ook vaak blogposts ofwel berichten genoemd. 

Je bent vast weleens op een blog post terecht gekomen. Wanneer je namelijk informatie op internet wilt opzoeken over een bepaald onderwerp is de kans heel erg groot dat je op bijvoorbeeld een blog bericht uitkomt. 

Meestal begint het bloggen bij een hobby en later kun je er ook nog een leuk zakcentje mee verdienen. Je gaat namelijk bloggen over onderwerpen waar jij het over wilt hebben en dit post je dan op je eigen blog website

Er zijn ontzettend veel manieren waar je d.m.v. bloggen geld mee kan verdienen. Hieronder gaan wij 10 manieren uitleggen waardoor jij geld kan gaan verdienen met bloggen!

10 manieren om geld te verdienen met bloggen

Affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is een van de bekendste verdienmodellen die bloggers gebruiken. Affiliate marketing houdt in dat je blogs gaat plaatsen met speciale links. Jouw bezoekers moeten dan iets kopen via deze link en dan ontvang jij als blogger hier commissie voor. 

Hiervoor moet je je aanmelden bij affiliate platformen zoals daisycon.nl, paypro.nl, tradetracker etc. Hierdoor kom jij in contact met andere partijen waardoor jij producten kunt gaan promoten en zo een unieke link kunt krijgen. 

Daarnaast kun je ook nog advertenties en banners gaan plaatsen op je website. Wanneer jouw blog website al een mooi aantal bezoekers per maand genereert is het interessant om ook bijvoorbeeld banners te gaan plaatsen. 

Doordat er mensen klikken op deze banners ontvang jij geld. Wanneer je heel veel bezoekers per maand genereert kun je misschien wel leven van het bedrag dat je ontvangt van banners. In het begin zal dit nog geen grote opbrengsten genereren aangezien je niet extreem veel krijgt wanneer je weinig bezoekers hebt. 

Voor bedrijven bloggen

Verder kan je ook nog geld verdienen met bloggen voor bedrijven. Bedrijven zoeken namelijk altijd wel content makers aangezien je een hoge positie in google krijgt door met namen nieuwe content te plaatsen. 

Wanneer jij het leuk vind om te bloggen en het ook nog eens aardig onder de knie hebt, kun je hier erg leuke vergoedingen voor krijgen van bedrijven. 

Betaalde links

Betaalde links is ook nog een andere tak van verdienen binnen het bloggen. Wanneer jouw website hoog scoort in google en je hebt veel autoriteit kan het weleens zijn dat bedrijven je benaderen om een link te plaatsen op je website. Door namelijk door te linken wordt hun website krachtiger. 

Ook hiervoor kun je leuke vergoedingen krijgen en het grootste voordeel is dat je met namen heel weinig tijd kwijt bent met het plaatsen van zo’n link. Snel verdient dus 🙂 

Eigen cursus

De laatste tijd zie je ook steeds vaker online cursussen voorbij komen. Ook kun je een eigen cursus gaan maken en deze promoten door middel van bloggen. Het voordeel hiervan is dat het online is, geen inkoopkosten, 24/7 gaat het door etc… 

Wanneer je bijvoorbeeld erg goed bent in het maken van blogs kun je een cursus gaan maken over bloggen. Je hoeft eigenlijk maar een keer je cursus te maken en deze up-to-date houden wat niet veel tijd kost. 

E-books

Net zoals bij het maken van een cursus kun je ook je eigen e-book gaan schrijven en deze promoten door middel van bloggen. Je kan bijvoorbeeld als doel hebben om een x keer je ebook te verkopen of je maakt een gratis e-book en dan probeer je zoveel mogelijk e-mail adressen te verkrijgen

Eigenlijk gelden hiervoor dezelfde voordelen als het maken van een online cursus. Het is namelijk ideaal omdat je weinig tijd hieraan kwijt bent, nou ja eenmalig voor het maken dan. Je kunt het ongelimiteerd verkopen en je hoeft het alleen up-to-date te houden. 

Abonnement of membership

Wanneer je al aardig wat content op je blog website hebt staan is het misschien ook iets om bepaalde content te versleutelen en deze betaald te maken. Dit zie je ook vaak bij bijvoorbeeld het financieele dagblad of het ad.

Een heel groot voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld een maand abonnement kan opstellen waardoor je wederkerende inkomsten krijgt. Hierdoor kun je al goed voorspellen hoeveel geld je aan het eind van het jaar (maand) kan hebben. 

Nieuwsbrief

Ook kun je geld verdienen met bloggen d.m.v. je bezoekers laten betalen voor een nieuwsbrief. Wanneer jij hele unieke content geeft aan je bezoekers zullen zij vast bereid zijn om te betalen voor een nieuwsbrief. 

Hiervoor geldt ook dat je wederkerende inkomsten kunt opbouwen en zo een goede cashflow hebt. 

Freelance werk

Verder kun je ook nog geld verdienen met bloggen door het verrichten van freelance werk. Er zijn heel veel verschillende online marketplaces waar tekstschrijvers zich aanbieden voor het schrijven van teksten. Ook hiervoor kun je een heel leuk bedrag bij elkaar verdienen wanneer je veel aanvragen krijgt. 

Bekende freelance platformen in Nederland zijn bijvoorbeeld: upwork, fiverr, freelance.com en ga zo maar door. Hier kun je je vaak eenvoudig aanmelden en mensen die opzoek zijn naar tekstschrijvers zullen je hierin vinden. 

Winacties

Ten slotte kun je ook nog geld verdienen met het geven van winacties op je blog platform. Wanneer je namelijk veel autoriteit & bezoekers hebt kan het zo zijn dat bedrijven je gaan benaderen voor een samenwerking. 

Hierdoor kun jij betaald krijgen voor het samenwerken met andere bedrijven. Je gaat dan een winactie opzetten op je platform die het bedrijf waarmee jij samenwerkt nieuwe bezoekers op gaat leveren. 

(dit zal echter niet snel voorkomen wanneer je weinig bezoekers hebt)