Hoe verdien je nou geld met cryptocurrency?

Geld verdienen crypto

Je hebt vast weleens reclames voorbij zien komen van jonge gasten die beweren dat ze crypto ‘miljonair’ zijn. Zijn er echt zoveel crypto miljonairs of lijkt het maar zo? Integendeel zijn er zeker mensen die hebben geprofiteerd van de flinke stijging van bitcoin en andere munten eind 2017. Echter zijn er meer mensen die de klap hebben moeten opvangen van de daling die daarna kwam. 

Is het nog wel mogelijk om geld te verdienen met cryptocurrency? Op deze pagina gaan we je uitleggen hoe dat je wel geld kan verdienen met cryptocurrency! 

Wat is crypto? 

Voordat je gaat investeren in iets moet je natuurlijk wel weten wat het precies is. Cryptocurrency ofwel crypto (dezelfde betekenis), waar het op neer komt is dat crypto’s eigenlijk neerkomen op digitale munten. De munten zijn alleen digitaal en zijn ooit ontworpen om als betaalmiddel te dienen.

Echter wordt het de dag van vandaag vooral gebruikt om in te investeren en maar weinig om mee te betalen. 

Hoe werkt cryptocurrency?

Nu weet je wat cryptocurrency ofwel cryptomunten zijn echter is het systeem wat daarop gebaseerd is iets ingewikkelder. Je zult vast wel eens hebben gehoord over blockchain of de blockchain technologie

Het is belangrijk dat alle transacties transparant zijn en daarom worden deze opgeslagen op een bepaald systeem waarin iedereen kan kijken namelijk de blockchain.

Dit is in principe het basissysteem en er bestaat niet een blockchain maar meerdere. Voor nu is de blockchain rondom bitcoin de basis en hieromheen worden aanpassingen gedaan voor andere crypto munten. 

Hoe koop je crypto met ideal?

In Nederland staat Ideal bekend als vertrouwd en veilig betaalsysteem en ook hiermee kunnen wij crypto kopen! Crypto kopen klinkt niet zo moeilijk als het daadwerkelijk is. Cryptocurrencies worden namelijk via verschillende sites aangeboden. Wij raden altijd aan om je crypto te kopen bij een bedrijf dat Nederlandse klantenservice heeft. 

Zelf hebben wij goede ervaringen met het kopen van crypto op bitvavolitebit.com. Tegenwoordig vraagt elk wisselkantoor om je legitimatie dit is om witwassen te voorkomen en om alles zo transparant mogelijk te houden. Op litebit kun je gewoon eenvoudig crypto kopen met Ideal. 

Eerst zul je een wallet moeten aanmaken bij litebit zelf of bij een externe partij zoals binance.com bijvoorbeeld. Je ‘wallet’ ofwel ‘portemonnee’ heeft namelijk een bepaald adres waar je je crypto naar toe gaat sturen. Wanneer je deze hebt aangemaakt is het kopen van crypto niks anders dan alleen invullen hoeveel je ervan wilt en naar welke wallet het moet gaan en tenslotte betalen. 

Hoe verkoop je cryptocurrency?

Dan is het ook belangrijk dat je je cryptocurrency weer kan verkopen want je zult het natuurlijk wel met winst moeten verkopen. Ook dit kan bij litebit.com je verkoopt namelijk je crypto voor litebit credits en deze staan gelijk aan 1 euro. 

Omdat je al een keer gekocht hebt bij litebit staat je rekeningnummer al geverifieerd. Hierdoor hoef je alleen nog maar het bedrag te selecteren en je rekeningnummer. Doorgaans duurt het maximaal 3 werkdagen voordat je crypto op je rekening staat.

Hoe verdien je een passief inkomen met crypto? Hier 5 manieren:

Er zijn meerdere manieren waarop je geld kan verdienen met crypto. Echter is dit geen investeringsadvies. Door de flinke correctie in 2018 hebben veel mensen geld verloren alleen is dit niet perse een teken dat er geen geld meer verdiend kan worden met cryptocurrencies. Hieronder zullen wij 5 manieren uitleggen hoe dat je geld kan verdienen met deze markt. Zoals in elke financiële markt wordt er elke dag geld verdiend dus waarom zou dit niet zijn bij crypto? 

HODL (lange termijn strategie)

HODL’en is een bekende term onder de crypto traders, in plaats van het engelse woord ‘hold’ zei iemand weleens hodl en dit staat nu voor “hold on dear life” ofwel hou het zolang mogelijk vast. Zoals hierboven al staat gaat het hierbij dus echt om een lange termijn investering.

Voordat je zo’n lange termijn investering gaat maken in een bepaalde cryptomunt is het belangrijk dat je goed onderzoek doet voor jezelf. Je wilt namelijk weten wat het plan achter de munt is zodat je weet waar je investering in doet. 

Na de harde correctie begin 2018 zijn er mooie inkoopmomenten geweest. Veel mensen waaronder ikzelf hebben ook geïnvesteerd na de harde correctie. Je kunt natuurlijk nooit voorspellen waar de cryptomunten over een x aantal jaren zullen staan. Maar over het algemeen is crypto voor nu op de lange termijn een enorm mooie kans. 

Traden in cryptocurrency

Naast het HODL’en kun je ook je geld verdienen met traden van crypto. Maar ook onder het traden van cryptocurrency zijn er verschillende strategieën die weleens zouden kunnen werken voor jou! 

In het traden van crypto gaat het erom dat je inkoopt voor een bepaalde koers en deze dan verkoopt voor een hogere koers. Dit kun je doen op verschillende tijdframes denk hierbij aan weken, dagen, maanden, uren, minuten etc. Hierop zijn daarom ook verschillende strategiën gebasserd namelijk daytraden, scalpen & swing traden. 

Voordat je wilt gaan handelen in crypto is het wel erg belangrijk om jezelf goed te verdiepen in dit onderwerp en zo nodig te beginnen met een demo account op bijvoorbeeld bitmex. Het is namelijk zo dat veel particuliere beleggers verlies maken met het traden in crypto. Daartegenover staan wel enorme hoge winsten die gerealiseerd kunnen worden. 

Traden in cryptocurrency

Crypto mining 

Ook valt er veel geld te verdienen in het minen van cryptomunten. Maar nog even een stapje terug… 

Zoals al eerder werd verteld worden alle transacties vastgelegd in de blockchain maar die transacties zullen wel moeten worden vastgelegd voordat ze überhaupt in de blockchain kunnen komen. 

Cryptocurrency minen is dus het vastleggen van de transacties die dan in de blockchain kunnen worden gezet. Dit hoef je niet zelf te doen dit doet de computer namelijk voor jou en omdat hij transacties vast gaat leggen wordt je hiervoor beloond. Eigenlijk komt het erop neer dat je je computer aan het werk zet en hier cryptomunten voor terug krijgt. 

Crypto staking

Crypto staking

Verder kun je ook geld verdienen met crypto via staking ofwel het uitzetten van je crypto. Dit is een manier waarover je een echt passief inkomen kan opbouwen. Je kunt het vergelijken met het spaargeld dat je stalt bij de bank en waarover je rente krijgt.

Crypto staking is namelijk het uitzetten van je crypto voor een bepaalde tijd waarover jij een rente percentage krijgt. Dit kan niet bij elk platform maar bij Binance heb je het grootste aanbod van staking (het kan ook bij bitvavo). 

ICO’s 

ICO’s ofwel ‘initial coin offering’ zijn projecten die gebaseerd zijn op de crypto wereld. Investeren in ICO’s is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De potentiële kans op hoge rendementen heeft hier ook een flinke bijdrage aan geleverd. 

Een ICO is eigenlijk een manier om geld bij elkaar te krijgen waarbij consumenten in bedrijven kunnen investeren in ruil voor cryptomunten. Hierdoor kunnen bedrijven hun ontwikkelingen of projecten financieren en dit kan jou een leuk zakcentje opleveren! 

Echter zitten hier ook kanttekeningen aan. Er zijn namelijk geen strikte regels waaraan een bedrijf moet voldoen om geld op te halen voor zijn of haar project. Hierdoor kunnen jij of ik allebei zo een project starten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je in een ICO gaat investeren.