Je bekijkt nu Extra geld verdienen naast je baan in 2021 – de 10 beste manieren

Extra geld verdienen naast je baan in 2021 – de 10 beste manieren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geld
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als het goed is ben je op zoek naar een manier om extra geld te verdienen naast je huidige baan. Afgelopen jaren is het erg populair geworden om naast je baan nog meerdere bronnen van inkomsten te hebben. 

Maar hoe pak je dit nou aan? Waar begin je en op welke manieren kun je eigenlijk allemaal extra geld verdienen?

Waarom zou je extra geld verdienen naast je huidige baan?

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen naast zijn of haar huidige baan extra geld kan verdienen. Mij lukt het namelijk ook dus waarom zou jij het niet kunnen? 

Maar om terug bij de basis te komen moet je wel weten waarom je iets doet. Je kan namelijk niet zomaar klakkeloos ergens aan beginnen omdat dit de kans van slagen aanzienlijk vermindert. Ik begon met het maken van mijn website met als doel om ooit te kunnen stoppen met werken voor mijn baas en hier dus van te kunnen leven. 

  • Maar waarom zou jij extra geld willen verdienen naast je baan? 
  • Is het vanwege een extra financiële steun? 
  • Of wil je ooit helemaal voor jezelf werken? 
  • Wil je sneller financieel onafhankelijk worden?
  • Ben je opzoek naar meer uitdaging? 
  • Of ben je opzoek naar meer voldoening? 

Wanneer je weet waarom je iets gaat doen kun je ook de manier van extra geld verdienen beter selecteren. Voor mij was het belangrijk dat ik namelijk maar een paar uur per dag bezig zou zijn met mijn bedrijf omdat ik natuurlijk ook nog voor een baas werk. Vandaar dat affiliate marketing voor mij een ideaal verdienmodel was, maar hier dadelijk meer over. 

Op welke 10 manieren kun je extra geld verdienen naast je baan?

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een online verdienmodel waarbij je een product of dienst promoot van een ander bedrijf.

Je krijgt dus een unieke link waarbij mensen producten/diensten kunnen kopen van een ander bedrijf. Wanneer mensen producten/diensten kopen via jouw link ontvang jij een comissie hiervoor. 

Er zijn verschillende soorten commissies namelijk een vast bedrag, een percentage van het aankoopbedrag, een vast bedrag per lead en een prijs per click (komt niet vaak voor). 

Affiliate marketing kan je dus op verschillende manieren toepassen namelijk via een blog/website & social media. Vaak wordt het aangeraden om dit via een blog/website te doen als je net bent begonnen omdat je hiermee makkelijk & snel kan groeien.

Maar het allermooiste van affiliate marketing is dat je eenvoudig kan opschalen doordat je meer artikelen kan schrijven maar ook meer websites kan maken. Zo kun je eenvoudig 500-1000 euro per maand extra verdienen (zoals mij).  

Dropshippen

Dropshippen is een online verdienmodel waarbij je producten gaat verkopen vanuit je leverancier. 

De bedoeling van dropshippen is dus dat je je eigen producten niet voorbij ziet komen waardoor jij kan besparen op logistieke-, verpakkings-, verzendingskosten etc. Daarnaast loop je geen risico doordat je geen producten hoeft in te kopen. 

Een nadeel van dropshippen is dat je wel goed moet zijn in het adverteren van je producten aangezien dit je grootste bron van inkomen gaat zijn. Je moet dus wel een kleine investering doen in je webshop & marketingbudget maar verder is dit ook een erg eenvoudig verdienmodel voor naast je huidige baan. 

Bol.com

Bol.com verkopen is ook een verdienmodel dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. 

Met bol.com verkoop je producten vanuit huis of een fulfillment centrum. Hierbij doe je vooraf dus goed onderzoek naar de vraag & concurrentie naar producten met tools op bol.com. Zo heeft bol.com een zoekwoord analyse waarbij je diverse zoekwoorden kan analyseren. 

De bedoeling is dat je natuurlijk meer waarde biedt dan andere bol.com verkopers dit kan je doen door betere foto’s te maken, betere teksten te schrijven, of iets aan het product toe te voegen (bijvoorbeeld een klein extraatje). 

Ook via bol.com kun je zo eenvoudig een paar honderd euro per maand extra verdienen het enige nadeel is dat je wel een aardige investering nodig hebt denk hierbij aan een paar duizend euro (2-3). 

Youtube

Verder is een youtube kanaal beginnen ook een manier wat erg populair is onder vooral jongeren. 

Een youtube kanaal beginnen is namelijk erg makkelijk alleen zal het wel even duren voordat je geld gaat verdienen aangezien je wel aardig wat abonnees moet hebben je verdiend ongeveer tussen de 0,50 en 4 euro per 1000 views maar dit verschilt natuurlijk wat voor content het is. 

Maar naast het verdienen via youtube kun je ook extra geld verdienen via advertenties of samenwerkingen. Wanneer je namelijk echt een beetje door begint te breken zul je veel aanvragen krijgen voor samenwerkingen waar je ontzettend veel geld mee kunt bijverdienen. 

Wat je ook nog kan doen om extra geld te verdienen is een combinatie van youtube & affiliate marketing om zo je inkomsten te vergroten. Door bijvoorbeeld jouw links te delen aan je kijkers kun je extra bijverdienen. 

Freelance

Daarnaast is freelance werk natuurlijk ook erg populair wat zowel online als offline kan. 

Freelance werk is eigenlijk dat je voor jezelf werkt ofwel zzp (zelfstandige zonder personeel). Je hebt diverse platformen waarbij je freelance werk op kan pakken zoals freelance.nl, younited.nl, youngones etc. 

Het grootste voordeel van freelance werk is dat je zelf kan bepalen voor wie je iets doet, wat je doet en voor welk tarief waardoor je eigenlijk van niemand afhankelijk bent. Dit brengt natuurlijk ook onzekerheid met zich mee maar om dit te gebruiken om bij te verdienen is zeker aan te raden. 

E-book

Verder zie je ook dat e-books de laatste tijd erg populair zijn geworden. Een eigen e-book schrijven is dan ook echt niet extreem moeilijk. 

Je kan extra geld verdienen met het schrijven & verkopen van je eigen e-book. Zo kun je een passief inkomen vanuit e-books opbouwen

Dit kan via bijvoorbeeld een blog, instagram, youtube, facebook, tiktok, snapchat noem het maar op. Wanneer je het alleen via een social media kanaal gaat promoten is het handig om een landingspagina te maken dan hoef je namelijk geen hele website/webshop te bouwen. 

Onthoudt wel goed dat het schrijven & verkopen van een e-book pas lucratief is wanneer je bereik/verkeer hebt. Als je namelijk geen verkeer/bereik hebt zullen weinig mensen je ebook kopen, focus daarom eerst op het krijgen van zoveel mogelijk bereik. 

Social media marketing bureau

Ook is het opstarten van een social media marketing bureau erg interessant om extra geld te verdienen naast je huidige baan. 

Een social media marketing bureau klinkt erg breed maar eigenlijk kun je het zelf zo specifiek maken als je wilt. Het belangrijkste is dat jij de social media van bedrijven uit handen neemt. Je gaat hierbij bedrijven overtuigen waarom jij de social media voor hun zou moeten bijhouden en waarom het zo belangrijk is om de social media up-to-date te houden. 

Het is wel belangrijk dat je dit leuk vind om te doen want je moet zoveel mogelijk kennis proberen te vergaren over social media. Zo kun je deze namelijk als waarde teruggeven aan het bedrijf. Ook zullen bedrijven jou niet zo snel kiezen als je net bent begonnen probeer daarom eerst in je omgeving bedrijven te vinden zodat je een portfolio op kunt bouwen. 

Crypto

Verder is het investeren in bitcoin of crypto ook een manier om een extra inkomen te verdienen. 

Je kan op verschillende manieren een extra geld verdienen met crypto namelijk door te investeren, door te staken en door te handelen. Zelf heb ik alle manieren geprobeerd en kan ik uit ervaring spreken dat handelen niet voor iedereen is weggelegd. 

Persoonlijk doe ik alleen investeren, vasthouden en staken. Staken is eigenlijk rente die je ontvangt over je crypto dit is meestal niet veel maar door de kracht van compound interest kan dit in de toekomst erg hard gaan stijgen. 

Wanneer je dan eenmaal winst hebt gemaakt kun je gewoon je bitcoins uitbetalen voor euro’s en meestal heb je het dan al binnen 1 dag op je rekening staan. 

Aandelen

Naast het investeren in crypto kun je natuurlijk ook investeren in aandelen. 

Bij aandelen maken we onderscheid in groei aandelen en dividend aandelen. Een gezonde portfolio bestaat natuurlijk uit allebei. Persoonlijk zet ik elke maand een x bedrag opzij dat ik in indexfondsen & etf’s investeer. 

Geld verdienen met aandelen zal in het begin niet zo snel gaan als je verwacht maar over de lange termijn kan het enorm hard groeien d.m.v. compound interest ofwel rente over rente. Echter is dit natuurlijk geen advies om ook te doen maar voor mij werkt het goed. 

Zelf koop ik mijn aandelen bij bux zero. (lees hier mijn bux zero review)

Websites bouwen

Ten slotte kun je ook nog extra geld verdienen door het bouwen van websites. Dit heb ik ook een tijdje gedaan en is goed te doen (ook voor een beginner). 

Wanneer je nog geen ervaring hebt met het bouwen van websites is er genoeg te vinden op youtube over hoe dat je een wordpress website kan maken. Zelf gebruik ik vaak het thema ocean wp en edit ik mijn pagina’s met elementor. 

Ook kun je altijd nog een cursus kopen over het maken van websites. Het lastigste deel is om klanten te vinden maar vaak vind je in je eigen omgeving al mensen die een website nodig hebben. Mijn tip is om bij je eerste paar websites niet zoveel geld te vragen aangezien je nog geen ervaring hebt en je nog een portfolio op moet bouwen. 

Geef een reactie