Je bekijkt nu Affiliate marketing voorbeelden – 6 succesvolle voorbeelden

Affiliate marketing voorbeelden – 6 succesvolle voorbeelden

Affiliate marketing voorbeelden van websites

Affiliate marketing is een verdienmodel dat de laatste jaren enorm populair is geworden. Ook kan het op veel verschillende manieren worden toegepast en dat zullen we in dit artikel laten zien. Hierbij gaan we in op affiiliate marketing voorbeelden via websites, webshops, sociale media etc…

1. Vergelijkingswebsite

Een veelvoorkomende voorbeeld van affiliate marketing is een vergelijkingssite. Vaak zie je dat een divers assortiment aan producten wordt vergeleken. Wanneer je dan klikt op de link van een product zul je zien dat je door wordt gestuurd naar de desbetreffende winkel. 

Wanneer je dan een product aanschaft zal de vergelijkingssite een comissie krijgen doordat ze jou hebben doorgestuurd naar een bepaalde aanbieder. Deze comissies verschillen heel erg per branche & per product. Soms is het een percentage van het verkoopbedrag maar je kan ook een vaste comissie krijgen voor bijvoorbeeld een binnengebrachte lead. 

Voorbeelden van vergelijkingssites zijn: 

 • Beslist.nl 
 • Prijsvergelijk.nl
 • Kieskeurig.nl
 • Debestevergelijkingssites.nl
 • Besteproduct.nl 

2. Review website

Daarnaast zie je ook vaak review websites voorbij komen. Ook dit is een erg veelvoorkomend affiliate marketing voorbeeld aangezien deze websites het vaak erg goed doen! Door eerlijke & betrouwbare reviews te plaatsen zorg je namelijk voor een betrouwbaarheids gevoel met je bezoeker. 

Als review website maak je diverse reviews over een bepaalde soort prodcuten of juist over allemaal verschillende producten, dit hangt een beetje van je niche af. Bij de review zal er ook een link staan naar het product waarover ze een review schrijven en dit is dan een affiliate link. 

Voorbeelden van review sites: 

 • Reviewkoning.nl
 • Ervaringensite.nl

3. Nieuws website

Ook bij nieuws sites zie je vaak dat affiliate marketing gebruikt wordt om zo extra verdiensten te genereren. Een heel bekend affiliate marketing voorbeeld is het AD. Zij passen affiliate marketing niet zoveel toe als advertenties maar ze maken er wel degelijk gebruik van. 

Zoals je op het plaatje ziet zie je een artikel over een nieuwe macbook. Je ziet ook dat je daaronder de specificaties van de macbook ziet met een link om hem te bekijken. Daarna wordt je direct doorgelinkt naar amazon en zie je bovenin de url “R&linkCode” dit staan en de R staat voor referral wat neerkomt op affiliate.

Voorbeeld: 

4. Webshops

Verder zijn er ook nog webshops die gebruik maken van affiliate marketing. Het zijn een soort van vergelijkingssites alleen op webshops wordt niks vergeleken. Je wordt wel op dezelfde manier doorgeleid naar de aanbieder van een bepaald product. 

Het voorbeeld van een webshop is dat de bezoeker duidelijk & overzichtelijk op zoek kan gaan naar haar product in plaats van 10 producten tegelijk in beeld te krijgen. 

Voorbeelden van affiliate webshops: 

 • Fashionchick.nl
 • Jas.nl
 • Nieuwemobiel.nl
 • Koelkasten.nl
 • Dagaanbiedingen.nl 

5. Cashback website

Daarnaast heb je ook nog cashback sites die vaak gebruik maken van affiliate marketing. Eigenlijk geldt hier ook weer hetzelfde concept je plaatst namelijk producten met cashback d.m.v. je eigen affiliate link. 

Doordat een klant een product bestelt ontvang je een commissie waarvan de klant ook een deel terugkrijgt (cashback). Zodoende kun je dus ook geld verdienen met affiliate marketing via cashback websites. 

Een groot voordeel van een cashback website is dat mensen al op zoek zijn naar een bepaald product waardoor ze al de intentie hebben om iets te kopen. Dan is het nog de truc om goede informatie & ervaringen te delen over de producten zodat je de bezoekers overhaalt tot kopers. 

Voorbeelden: 

 • euroclix.nl
 • cashbackxl.nl 
 • Ipay.nl 
 • Shopbuddies.nl

6. Blog website

Tot slot de laatste maar naar mening de leukste namelijk een blog website! Blog websites schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en dat is natuurlijk niet zonder reden, geld verdienen met affiliate marketing wordt alleen maar bekender. Via een blog website kun je op verschillende manieren affiliate links plaatsen. Het kan een eenvoudige link in de tekst zijn, een call to action, een banner en ga zo maar door…

Voorbeelden van blogs: 

 • Passiefinkomenopbouwen.nl
 • Wijzeroverdebasisschool.nl
 • Marketingfacts.nl

Affiliate marketing voorbeelden van sociale media

Nu je al ontzettend veel voorbeelden van affiliate marketing voorbij hebt zien komen m.b.t. websites gaan we het nu over social media hebben. Want je kan namelijk ook een groot bereik hebben via social media.

1. Instagram

Via instagram zie je ook ontzettend veel affiliate marketing voorbij komen waaronder veel bij influencers. Je kan bijvoorbeeld via posts, reels of story’s affiliate links delen en zo proberen je volgers om te zetten in kopers. 

Het is wel belangrijk dat je genoeg bereik hebt op je instagram account want vaak zie je dat maar een heel klein percentage iets koopt via je affiliate links. Daarnaast helpt het ook mee als je een duidelijke niche hebt met je instagram account. Wanneer je een duidelijke niche hebt kun je ook gerichte producten promoten die echt een toegevoegde waarde hebben voor je doelgroep. 

2. Youtube

Ook via youtube wordt vaak gebruik gemaakt van affiliate marketing. Youtubers zetten vaak linkjes in de beschrijving en echt heel vaak zijn dit affiliate links. Er zijn ontzettend veel kanalen die dit gebruiken als extra verdienmodel. Youtube zelf levert immers niet zo heel veel op wanneer je geen extreem groot bereik hebt. 

Affiliate marketing is daarom een mooie aanvulling op je youtube kanaal. Net zoals bij instagram en eigenlijk elke vorm van affiliate marketing is het weer belangrijk dat je genoeg bereik hebt.

3. Tiktok

Er zijn nog zoveel meer kanalen maar tiktok is ook een bekend platform waar je snel veel bereik kunt krijgen. Vandaar dat ondernemers ook hier kansen inzien in combinatie met affiliate marketing. Ook bij tiktok zie je regelmatig affiliate links voorbij komen in de video’s. Maar net zoals bij youtube en instagram kun je ook de links in je profiel plaatsen. 

Zelf aan de slag met affiliate marketing?

Ben je nou ook enthousiast geworden van affiliate marketing en wil je zelf aan de slag gaan? Als je net zoals mij ook geld wilt verdienen met affiliate marketing raad ik je aan om jezelf eerst te verdiepen in de werking van affiliate marketing. 

Ik ben begonnen met de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. In deze videocursus leer je alles met betrekking tot affiliate marketing. Zo kun jij dus ook geld gaan verdienen met affiliate marketing! 

Oja, daarnaast kom je ook in een community terecht van Nederlandse affiliate marketeers waar je je vragen aan kunt stellen. 

Geef een reactie