Een passief inkomen opbouwen door het schrijven & verkopen van een E-book

Passief inkomen met e-books

Hoe bouw je een passief inkomen op door het schrijven & verkopen van een E-book? Er valt veel geld te verdienen met het schrijven & verkopen van ebooks. E books worden tegenwoordig steeds populairder en het ziet er naar uit dat dit niet zomaar stopt. Maar waar moet je nou op letten bij het verkopen van je eigen e-book?

Hoe maak je een e-book?

Het maken van een e book is niet zo moeilijk dit kan namelijk iedereen wel. Goede content is de key voor een succesvol e-book je wilt namelijk zoveel mogelijk waarde geven aan je klanten. 

Vaak heb je al een blog website of een ander soort website waar je al wat content op hebt staan. Dit maakt het eenvoudiger om een goede structuur voor je e-book op te zetten. Eigenlijk is het een gewoon boek zoals je die normaal kent maar dan digitaal. Je begint dus met een inleiding dan volgt het middenstuk en je eindigt met een slot. 

Wanneer je nog geen blog of andere website hebt is het belangrijk dat je vooraf goed marktonderzoek uitvoert. Je wilt namelijk wel dat je e-book gaat verkopen daarom is het belangrijk om vooraf al goed research te doen naar wat er wordt gezocht. Dit kan met verschillende tools denk hierbij aan ubersuggest, google ads, kw finder etc… 

Waarom een e-book schrijven?

Tegenwoordig zijn e books helemaal trending en vaak kun je ze zelfs gratis downloaden. Alleen is het schrijven van een e-book niet 1 2 3 gedaan dus waarom zou je eigenlijk een e book schrijven? 

Wanneer bezoekers op jouw website een gratis e-book kunnen downloaden geef jij in principe gratis waarde weg. Onbewust ontstaat hierdoor een gevoel voor de bezoeker om iets terug te doen. Dit kan natuurlijk in verschillende vormen maar vaak is het zo dat ze jouw website dan onthouden en zo je terugkerende bezoekers aanzienlijk kunt verhogen. 

Als je bezoekers dan bijvoorbeeld vaker terugkomen om informatie op jouw website te lezen kan je bijvoorbeeld d.m.v. een upsell veel geld verdienen. Het schrijven van een e-book kan dus zorgen voor meer betrokkenheid maar ook nog eens voor meer inkomsten. Ten slotte ontvang je veel e-mailadressen wanneer je een gratis e book weggeeft waar je ook veel aan hebt!

Een passief inkomen met je eigen e books

Zoals hierboven al werd gezegd kun je e books gratis aanbieden maar je kunt er ook zeker geld voor vragen! Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk geen tijd meer kwijt bent aan het verkopen van je ebook omdat het allemaal digitaal is. Dit zorgt dan ook voor een passief inkomen door het verkopen van je e-book. 

Het belangrijkste is dat je je bezoekers waarde kunt geven hiervoor betalen namelijk mensen. Je moet er dus voor zorgen dat er iets belangrijks te leren valt uit je e book of dat je bijvoorbeeld een belangrijk probleem oplost. 

Op deze manier kan je ebook voor jou aan het werk gaan en zo bouw je hiermee een passief inkomen op. Daarnaast kun je ook nog affiliate marketing toepassen op het promoten van je boek.

Hoe ontwerp je een e book?

Hoe maak je een e-book?Wanneer je de inhoud van je ebook al compleet hebt komt er nog een ander belangrijk onderdeel kijken namelijk de cover. Boeken worden vaak gekozen op de kaft, dit zul je zelf vast ook wel eens hebben meegemaakt. 

De cover moet dus uniek, aantrekkelijk & opvallend zijn. Je kan ervoor kiezen om zo’n cover te laten ontwerpen door een media designer maar vaak kun je dit ook zelf. Als je op zoek wilt naar zo’n designer kun je het beste kijken op platformen als fiverr & upwork. 

Een gratis programma waarmee je een boek cover kunt ontwerpen is canva. Je hebt namelijk een cover nodig voor het pdf bestand van je boek maar je hebt ook een 3d cover nodig als productfoto. 

3 manieren om je e-book te verkopen:

Eigen website:

Een van de beste manieren om je e-book te verkopen is wel op je eigen website. Je e-book is namelijk vaak voor je eigen doelgroep geschreven en dit is dan ook de reden waarom je ebook perfect op je eigen site kan worden verkocht.

Externe websites:

Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je online boek via bol.com te verkopen. Er zijn nog talloze andere sites waarop je ook je eigen ebook kunt verkopen en dit is ook een manier waarop je extra inkomsten kunt genereren. 

Boekhandel:

Daarnaast worden ook nog vaak e-books verkocht via de boekhandel. Hiervoor kun je jezelf ook aanmelden en zo kun je dus ook een extra inkomen opbouwen. 

3 manieren om je e-book te verkopen

6 effectieve manieren om je ebook te promoten:

Social media:

  • Een van de beste manieren om je e-book te verkopen is wel op je eigen website. Je e-book is namelijk vaak voor je eigen doelgroep geschreven en dit is dan ook de reden waarom je ebook perfect op je eigen site kan worden verkocht.

Blog:

  • Daarnaast kun je je ebook ook erg goed promoten op je eigen blog. Als je al wat bezoekers hebt op je blog platform dan kan het dat je flink wat extra klanten kunt scoren. 

Eigen website:

  • Misschien heb je ook wel een persoonlijke website waar je dit digitale boek op kan promoten. Hoe meer links naar je ebook landingspagina verwijzen des te sterker hij wordt gezien. Hiervoor beloont google je met een hogere ranking. 

E book websites:

  • Verder kun je natuurlijk ook nog je e book publiceren op speciale ebook websites. Het voordeel hiervan is dat je al een gerichte doelgroep hebt namelijk mensen die opzoek zijn naar bepaalde e-books. 

Affiliate marketing:

  • Zoals al eerder werd gezegd kan je d.m.v. affiliate marketing extra verdienen maar deze affiliates promoten als het ware ook gelijk je boek. Je kunt je digitale boek dus bijvoorbeeld aanmelden op paypro waar vooral digitale producten verkocht worden. 

Creëer een eigen community:

  • De laatste tijd zijn community ’s ook helemaal trending iedereen wilt namelijk ergens bij horen. Probeer van jouw niche een community te maken waardoor automatisch mensen je producten gaan promoten.