Passief inkomen opbouwen in 2020

Een passief inkomen genereren is voor veel mensen een droom maar weinigen slagen erin. Passief geld verdienen is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Je zult moeten investeren om een passief inkomen op te bouwen dit hoeft niet altijd in geld te zijn maar dit kan bijvoorbeeld ook in tijd. Vaak is het zo dat je in het begin weinig resultaat ziet maar wat later exponentieel kan groeien. Hoe kan jij ook een passief inkomen opbouwen in 2020?

Wat is passief inkomen?

Voordat je überhaupt kan beginnen met het opbouwen van een passief inkomen moet je wel weten wat het eigenlijk inhoudt. Een passief inkomen is namelijk een inkomen dat wordt gecreëerd met relatief weinig werk. 

Je passief inkomen is dus geen actief inkomen (inkomen dat rechtstreeks vanuit arbeid komt). Wanneer je dus stopt met werken en je verdient dan nog geld dan kun je vaak uitgaan van een passief inkomen. Hiervoor hoef je namelijk geen inspanning te verrichten. 

Warren buffet

6 manieren om een passief inkomen op te bouwen

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren waarmee je een passief inkomen kunt opbouwen. Wij zullen de meest voorkomende vormen toelichten waarmee je een passief inkomen kunt genereren. Het is namelijk zo dat niet iedere manier voor ieder persoon werkt. Je moet er namelijk wel interesse/passie in hebben dit zorgt er namelijk voor dat het leuk blijft. 

Passief inkomen met aandelen

Een manier die vaak wordt gebruikt om een passief inkomen te genereren is door te investeren in aandelen. Veel rijke mensen bezitten vaak aandelen en dit is natuurlijk niet voor niets. Aandelen hebben namelijk een historie dat ze over de lange termijn eigenlijk altijd stijgen en daarom worden ze beschouwd als goede investering. 

Er zijn verschillende manieren hoe dat je je vermogen kunt laten groeien met aandelen. Dit zijn namelijk koerswinst & dividend. De prijzen van aandelen bewegen op en neer omdat de vraag en het aanbod elk moment verandert. Hierdoor krijg jij de kans om aandelen laag te kopen en hoog te verkopen waardoor jouw vermogen groeit! 

De andere manier waardoor je veel geld kunt verdienen met aandelen is dividend. Dividend is een winstuitkering van een bedrijf aan de aandeelhouders. Wanneer je veel aandelen in verschillende bedrijven hebt kun je ook aardig wat dividend verwachten. Het is niet zo dat elk bedrijf dividend uitkeert dit moet je van te voren goed onderzoeken. Maar wanneer je je dividend dan ook weer herinvesteert kun je je vermogen exponentieel laten groeien! 

Passief inkomen met vastgoed

Als je in de quote 500 kijkt zie je dat er heel veel mensen in vastgoed zitten maar wat is nou eigenlijk vastgoed? Vastgoed houdt eigenlijk grond in met gebouwen daarop. Dit kan zijn in de vorm van appartementen / huizen / garageboxen / kantoren / winkels etc. Veel rijke mensen investeren in vastgoed met een soortgelijke reden als aandelen. 

Vastgoed is in de geschiedenis namelijk uitgeblonken als veilige investering die een leuk rendement kan opleveren. Dit komt omdat vastgoed namelijk vaak haar waarde behoudt en omdat mensen toch altijd ergens moeten wonen zal de vraag ook nooit wegvallen. 

Je kunt een passief inkomen met vastgoed door huur te ontvangen over onroerend goed dat je verhuurt. Daarnaast stijgt ook nog eens de waarde van je onroerend goed elk jaar evenals de huur die je vraagt. Dit komt namelijk door inflatie (prijsstijging).  

Passief inkomen vastgoed

Passief inkomen met crypto

Een opkomende investeringsklasse is cyrptocurrency ofwel crypto. De laatste jaren is gebleken dat dit wel een wat risicovollere investering kan zijn. Daartegenover stonden wel enorme winsten wanneer je op tijd was met het investeren en het uitcashen ervan. 

Crypto kan dus ook een manier zijn om een passief inkomen op te bouwen. Je zult moeten investeren in digitale munten (cryptocurrencies) om een passief inkomen te genereren. Op de lange termijn is bitcoin wel een enorme gunstige investering geweest. En aangezien het systeem op het moment staat te wankelen kan het zo zijn dat bitcoin een vluchthaven wordt waardoor de prijs enorm kan stijgen (geen advies).

Passief inkomen met crypto

Een opkomende investeringsklasse is cyrptocurrency ofwel crypto. De laatste jaren is gebleken dat dit wel een wat risicovollere investering kan zijn. Daartegenover stonden wel enorme winsten wanneer je op tijd was met het investeren en het uitcashen ervan. 

Crypto kan dus ook een manier zijn om een passief inkomen op te bouwen. Je zult moeten investeren in digitale munten (cryptocurrencies) om een passief inkomen te genereren. Op de lange termijn is bitcoin wel een enorme gunstige investering geweest. En aangezien het systeem op het moment staat te wankelen kan het zo zijn dat bitcoin een vluchthaven wordt waardoor de prijs enorm kan stijgen (geen advies).

Passief inkomen met Affiliate marketing

Affiliate marketing is ook een mooie manier om een passief inkomen te genereren. Je maakt een website waar je producten/diensten op gaat promoten. Deze producten/diensten promoot je met een speciale link waarmee je kunt traceren of er aankopen gedaan worden. Wanneer er dan een aankoop wordt gedaan via deze link krijg jij hiervoor commissie! 

Dit is een ideaal verdienmodel je hebt geen klantenservice, geen producten, geen verzending en noem het maar op! Het enige wat je moet hebben is een website die je gaat vullen met relevante content. In het begin zal dit nog niet een passief inkomen zijn aangezien je veel tijd kwijt bent met het vullen van je website. 

Maar naarmate je gaat groeien kan dit zeker uitlopen tot een extra passieve inkomstenstroom. Je verdient natuurlijk nooit in een keer een hoog passief inkomen hier gaat tijd overheen omdat alles de tijd nodig heeft om te groeien. 

Passief inkomen met webshops

Een webshop oprichten waarop je spullen gaat verkopen kan ook een manier zijn waardoor je een passief inkomen kunt opbouwen. Je kunt namelijk ontzettend veel taken binnen je webshop uitbesteden denk hierbij aan klantenservice, orderverwerking, marketing manager etc. 

Net zoals bij affiliate marketing zul je hier eerst hard voor moeten werken.Naarmate je alles onder controle hebt en er een leuk centje mee verdiend is het interessant om verschillende taken te gaan uitbesteden. In principe zou het als passief inkomen kunnen worden gezien wanneer je zelf heel erg weinig tijd kwijt bent aan de webshop maar er wel mee verdiend. 

Dropshippen is een manier waarmee je een webshop kunt beginnen als je zonder voorraad wilt werken. Maar je kan ook zelf een product ontwerpen of producten doorverkopen op je webshop. Lees hier meer over geld verdienen webshop… 

Passief inkomen met e-books

Ten slotte zie je de laatste tijd dat e-books booming zijn en hier kun je ook een verdienmodel van maken. Een eigen e-book schrijven kost namelijk alleen een keer tijd om het te schrijven en het op te maken. Wanneer hij af is kan de verkoop ervan 24/7 doorgaan waardoor het is dus een passief inkomen kan worden. 

Om te beginnen moet je wel een platform hebben waar bezoekers op komen dit kan een website zijn maar ook bijvoorbeeld een facebook of instagram pagina. Deze bezoekers moeten wel in een bepaald onderwerp geïnteresseerd zijn (een niche) hierdoor vergroot je namelijk de kans op slagen. 

Wanneer je dan een e-book schrijft over een bepaald onderwerp waar problemen mee zijn vergroot je ook de kans op verkopen. Je moet namelijk zoveel mogelijk waarde delen in een e-book anders willen mensen deze niet kopen. Dus je kan bijvoorbeeld een e-book schrijven over x oplossingen voor dit probleem of x tips & tricks voor dit probleem etc. 

Passieve inkomsten en belasting - hoe zit dat?

Een passief inkomen opbouwen is al te gek voor woorden, wie wil dat nou niet? Naast de weinige inspanningen die worden verricht voor het opbouwen van een passief inkomen zitten er ook nog eens belastingvoordelen aan. 

Omdat je passief inkomen niet wordt gezien als actief inkomen valt de belasting hiervan niet onder box 1 maar box 3. Deze box (3) valt namelijk onder sparen & beleggen en hier zitten veel belastingvoordelen aan verbonden. 

Je betaalt namelijk heel erg weinig belasting in vergelijking met box 1. Hoeveel je precies moet betalen hang af van jouw situatie. Het is altijd verstandig om met een specialist op dit gebied te praten aangezien je geen fouten wilt maken bij de belastingdienst. Hiervoor kun je namelijk boetes krijgen. Hieronder zie je de belastingpercentages in box 3 (2020):

Passief inkomen en belasting - hoe zit het?