Je bekijkt nu Makkelijk online geld verdienen als student – 6 eenvoudige manieren

Makkelijk online geld verdienen als student – 6 eenvoudige manieren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geld
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wil jij ook eenvoudig online geld verdienen als student? Ik ben Yvo (momenteel 19 jaar) en studeer ondernemerschap & retailmanagement. Zelf weet ik hoe lastig het is om als student elke maand maar weer proberen rond te komen. Helemaal als je ook nog eens ergens op kamers zit, maar hier kan verandering in komen! 

Er zijn ontzettend veel manieren hoe dat ook jij een extra salarisje kan verdienen op het internet. Wanneer je eenmaal online geld begint te verdienen weet je dat het internet je ontzettend veel kansen biedt waar je alleen maar gebruik van hoeft te maken. 

Hieronder vind je 6 manieren die mij hebben geholpen om een leuk salaris als student zijnde te verdienen! 

1. Affiliate marketing

De #1 voor mij is affiliate marketing. Ik vind affiliate marketing een van de mooiste verdienmodellen die er bestaan omdat je eigenlijk vrijwel 0 risico’s hebt en de opstartkosten ontzettend laag zijn (en dus ook voor jou). 

Voor mijn mede studenten die niet weten wat affiliate marketing inhoudt werkt het eigenlijk als volgt; je gaat producten/diensten promoten van andere bedrijven met een eigen link, wanneer mensen dan iets kopen via jouw link ontvang je commissies. 

Je affiliate links krijg je door je aan te melden bij een affiliate netwerk. Deze links kan je dan eigenlijk overal op promoten denk bijvoorbeeld aan je insta, snap, facebook, tiktok, youtube noem het maar op… 

Het doel hiervan is dat zoveel mogelijk mensen producten/diensten via jouw link kopen zodat jij hier natuurlijk commissies over vangt. Ik heb het niet via mijn eigen social media kanalen gedaan maar via mijn eigen websites (ja ik heb er meerdere). Dit werkte voor mij namelijk het beste. 

Lees hier meer over geld verdienen met affiliate marketing

2. Freelance werk / zzp’er (deels online)

Daarnaast kun je ook leuk bijverdienen door als freelance werken / zzp’er geld te verdienen. Dit kan online maar gebeurt vaker wel fysiek. Door jezelf aan te melden bij freelance sites als freelance.nl of youngones. 

Voor een studentenbaan verdient dit best goed en je bent eigenlijk eigen baas. Je bepaalt namelijk zelf welke klus je wilt aannemen en dus ook wanneer je wel of juist niet wilt werken. 

De opdrachten hierin kunnen erg variëren dit verschilt namelijk ook per platform. Maar er zitten ook weleens online opdrachten tussen waardoor je lekker vanaf je laptop kan werken. Maar hier straks meer over. 

Vergeet echter niet dat je wel je administratie bij moet houden. Je bent niet persé verplicht om een kvk inschrijving te doen maar je inkomsten vallen dan bij je belastingaangifte onder “overige werkzaamheden”. 

Maar lees jezelf hierover goed in want fouten bij de belastingdienst worden vaak zwaar afgestraft met hoge geldboetes.  

3. Virtual assistant

Ook kun je leuk bijverdienen als virtual assistant (virtuele assistente) en dit is natuurlijk ook ontzettend breed. Je kan dingen doen als social media beheren, klantenservice, blogs schrijven, andere content maken etc…

Wat ik hiervoor heb ik gedaan is dat ik een ondernemer (dropshipper) heb geholpen bij zijn klantenservice. Hiervoor kreeg ik gewoon betaald en dacht dat het toen zo’n 10 euro per uur was. 

Maar hoe kom je aan dit soort opdrachten? 

Ik ben in facebook groepen gegaan die te maken hadden met e-commerce als voorbeeld dropship-, bol.com- en andere agency groepen waarbij ik mezelf aanbood als VA en met namen bij dropshippers als klantenservice medewerker. 

4. Enquetes

Verder heb je ook vast reclames voorbij zien komen over “geld verdienen met enquetes”. Ik heb het zelf ook vaak zat gedaan en het is leuk om zo een beetje wat bij te verdienen van achter je laptop maar dit was bij mij in ieder gevaal geen jackpot. 

Er zijn veel bedrijven die opzoek zijn naar zoveel mogelijk data over bepaalde ideëen/problemen/oplossingen/vraagstukken noem het maar op en dat is de reden dat ze jou hiervoor betalen. 

Bekende sites hiervoor zijn onder anderen: opinieland, enqueteplein, panelwizard etc...

4. Enquetes

Verder heb je ook vast reclames voorbij zien komen over “geld verdienen met enquetes”. Ik heb het zelf ook vaak zat gedaan en het is leuk om zo een beetje wat bij te verdienen van achter je laptop maar dit was bij mij in ieder gevaal geen jackpot. 

Er zijn veel bedrijven die opzoek zijn naar zoveel mogelijk data over bepaalde ideëen/problemen/oplossingen/vraagstukken noem het maar op en dat is de reden dat ze jou hiervoor betalen. 

5. Aandelen

Een andere manier om online geld te verdienen als een student is door te gaan investeren & handelen in aandelen.

Let goed op: want investeren is niet hetzelfde als handelen in aandelen bij investeren in aandelen houd je het aan voor een wat langer termijn en dit is bij handelen niet het geval. 

Ook moet je jezelf goed verdiepen voordat je gaat investeren in aandelen & altijd met geld wat je kan missen. Omdat je hier veel geld kan verdienen / maar ook weer kan verliezen moet je wel weten waar je mee bezig bent. 

Zelf investeer & handel ik ook in aandelen en ik merk dat ik vooral mijn aandelen houd voor de wat langere termijn omdat ik dat persoonlijk fijner vind. Inmiddels heb ik al mooie rendementen gemaakt omdat ik was begonnen met instappen vlak na de corona crisis. 

Persoonlijk handel ik via bux zero omdat ik dit een gewoon een makkelijke app vind en je gratis aandelen krijgt als je vrienden uitnodigt (maximaal 10 op dit moment). Lees hier meer over mijn bux zero review

6. Crypto

Ten slotte is crypto nog een van mijn favoriete manieren & meest succesvolle manieren om online geld te verdienen als student. Eigenlijk geldt hier weer hetzelfde als bij aandelen alleen heb ik zelf meer “feeling” met crypto. 

Let op: investeer alleen met geld wat je kan missen en lees jezelf goed in. 

Net zoals bij aandelen kan je dus geld verdienen met crypto door te gaan handelen & door te investeren. Met name het handelen is echt niet voor iedereen weggelegd. Ik heb het zelf ook geprobeerd en ik vind het maar niks omdat er veel stress bij komt kijken. 

Daartegenover vind ik het investeren in crypto juist wel weer iets wat bij mij past omdat ik hier op de lange termijn inspeel. Dit komt omdat ik mezelf heb verdiept in crypto en geloof dat het in de toekomst een grotere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. 

Lees hier meer over geld verdienen met crypto

Geef een reactie