Je bekijkt nu Bux zero review & persoonlijke ervaringen 2021

Bux zero review & persoonlijke ervaringen 2021

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Aandelen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bux Zero is een belegginsplatform dat de laatste jaren erg populair is geworden omdat het zo gebruiksvriendelijk & laag in kosten is. Maar is dit ook daadwerkelijk zo? 

In deze blog ga ik je mijn bux zero review geven. Persoonlijk gebruik ik de bux zero app sinds 2019. Nu krijgen we vaak de vraag hoe eenvoudig bux zero is en hoe dat dit platform werkt. In dit artikel leg ik het je allemaal uit!

Waarom beleggen bij Bux Zero?

In 2019 ben ik begonnen met het investeren in aandelen waaronder ook bij bux zero. Omdat ik nog niet zo goed wist hoe het beleggen in elkaar zat heb ik allemaal diverse apps geprobeerd waaronder; degiro, etoro, lynx, plus500 etc. 

De belangrijkste reden waarom ik toen had gekozen voor Bux Zero was vanwege het gebruikersgemak. Bux zero is namelijk een heel overzichtelijk platform wat heel erg makkelijk te gebruiken is voor een beginner. Maar hier straks meer over in bux zero review. 

Een andere reden waarom ik Bux zero ging gebruiken was vanwege de transactiekosten. Je betaalt in verhouding met andere brokers veel minder transactiekosten. Normaal gesproken betaal je transactiekosten wanneer je een order uitvoert (een aandeel koopt of verkoopt), bij brokers kunnen deze kosten flink oplopen wanneer je regelmatig koopt & verkoopt. 

Mijn persoonlijke review & ervaringen met bux zero

Om te beginnen wil ik zeggen dat mijn ervaringen eigenlijk erg positief zijn met betrekking tot bux zero. Ik ben van mening dat elke beginner overweg kan met bux zero aangezien het zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. Er zitten echter ook wel een paar kleine nadelen aan bux zero maar hier dadelijk meer over.

De voordelen

Zoals ik al heb gezegd is het voor beginners echt een ideaal platform om op te beginnen vanwege de hoge gebruiksvriendelijkheid & overzichtelijkheid. Je kan hier eenvoudig aandelen kopen/verkopen en het makkelijk terug naar je rekening storten. Op dit moment gebruik ik nog steeds bux zero omdat ik het platform fijn vind en het voor de lange termijn houdt. 

Daarnaast kun je gebruik maken van ‘zero orders’ dit zijn orders waar geen transactiekosten op zitten. Deze orders worden aan het eind van de dag uitgevoerd tussen 16:00 – 17:00. Dit betekent dus dat je s’ochtends een andere koers hebt dan s middags waarvoor de zero order de deur uitgaat. 

De nadelen

Wat ik heb opgemerkt het afgelopen anderhalf jaar is dat het aanbod van bux zero redelijk beperkt is. Dit is zeker niet erg als beginner maar naarmate je wat meer gevorderd wordt is het fijn om meer keuze te hebben.

Daarnaast heb je ook niet echt analysemogelijkheden. Zoals je hiernaast op de foto kunt zien zie je dat je de grafiek van verschillende tijdsperiodes kunt zien. Echter wat ik zelf mis nu ik wat ervaring heb is het gebruiken van technische analyse (ofwel lijnen tekenen). 

Hoe betrouwbaar is Bux Zero?

Tot nu toe ervaar ik bux zero nog steeds als een erg betrouwbaar handelsplatform. Die betrouwbaarheid probeert bux zero ook zoveel mogelijk naar buiten te brengen. Ze hebben onder anderen een AFM-vergunning (autoriteit financiële markten), ze vallen onder het depositogarantiestelsel, de wet giraal effectenverkeer, je geld wordt veilig bewaard bij ABN AMRO Clearing bank en je account wordt goed beveiligd met encryptie & proactief toezicht. Het enige wat voor jou vooral van toepassing is dat je geld onder het depositogarantiestelsel valt & de beveiliging van bux zero. Stel je voor Bux Zero gaat failliet dat betekent dat jij tot €100 000 vergoedt krijgt van de Nederlandse Bank. 

Hoe werkt Bux Zero?

Stap 1: Download de bux zero app 

Stap 2: Maak een account aan 

Stap 3: Verifieer jezelf 

Stap 4: Wanneer je account geverifieerd is en je bent ingelogd in de app klik je rechtsboven op het poppetje

Stap 5: Klik op storten 

Stap 6: Stort geld via tikkie (gelijk)  of bankoverschrijving (1-2 dagen)

Stap 7: Koop nu je favoriete ETF of Aandeel

Wat zijn de kosten van bux zero?

Verder is het ook wel belangrijk om te weten wat de kosten van Bux zero zijn. Zoals je al bij mijn bux zero review hebt gelezen zit er een addertje onder het gras als het gaat om commissie vrij beleggen. Dit doe je namelijk met Zero Orders. Hieronder zie je een overzicht van de kosten: 

 

€0

Zero Orders op ETF’s 

Op alle US aandelen

Zero Orders op EU aandelen

Storten & Opnemen

€1

Marktorders op EU aandelen & ETF’s 

Limietorders op EU aandelen & ETF’s 

Beleggingsplan op ETF’s 

LET OP: FX toeslag op US aandelen 0,25%  en beleggen kent risico’s, je kan je inleg kwijtraken. 

Gratis aandeel bij Bux Zero

Ook jij kan nog extra profiteren van gratis aandelen bij bux zero. Wanneer je namelijk bent ingelogd kun je rechtsboven weer op het poppetje klikken. Als je dan vervolgens op “krijg een gratis aandeel” klikt ontvang je jouw unieke link waarmee jij en je vriend allebei een gratis aandeel ontvangen ter waarde van maximaal €100.

Conclusie

Ik raad beginners aan om gebruik te maken van Bux Zero omdat het heel erg eenvoudig en overzichtelijk is. Mijn strategie heeft vooral betrekking op het beleggen voor de lange termijn waardoor ik ook niet vaak koop & verkoop en dus weinig tot geen transactiekosten betaal. Bux Zero is dus een prima platform om op te beginnen. Ben je al wat meer gevorderd dan zou ik eerder aanraden om te kijken naar platformen als degiro aangezien hier het aanbod een stuk breder is.

Geef een reactie