Geld verdienen met je webshop in 2020, zo doe je dat

geld verdienen webshop

De online wereld ligt boordevol met kansen die ook jij kunt benutten! Zo kun je een inkomen opbouwen door middel van je eigen webshop. Veel mensen dromen van een eigen webshop waarbij ze vanuit huis kunnen werken. In werkelijkheid is het niet zo moeilijk om dit te realiseren echter zul je wel moeten blijven doorzetten!

Hoe bouw je een eigen webshop?

Een webshop bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Doordat er steeds betere software beschikbaar komt wordt het alsmaar makkelijker om je eigen webshop te bouwen. Daarnaast worden er vaak video’s gemaakt op youtube waarin wordt uitgelegd hoe bepaalde softwares werken en dit kun je eigenlijk 1 op 1 kopiëren. Maar wat is nu de beste webwinkel software?

De beste webshop software

Er zijn ontzettend veel verschillende webwinkel softwares beschikbaar op het internet. Je kan ervoor kiezen om een webshop te laten bouwen door iemand maar je kan het ook zelf doen. Het klinkt heel ingewikkeld om een webshop te bouwen maar in principe is dit niet moeilijk als je denkt!

Shopify

Om te beginnen is shopify een webwinkel software waarmee elke beginner uit de voeten kan! Er staan genoeg tutorials op youtube waarbij je kunt kijken hoe dat deze software in elkaar zit. Wij hebben zelf goede ervaringen met shopify en daarnaast is het erg gebruiksvriendelijk. Een nadeel is dat je wel maandelijks $29 dollar betaalt voor de service en het platform.

Woocommerce

Daarnaast is woocommerce ook een bekend systeem dat vaak wordt gebruikt om webwinkels op te runnen. Het voordeel hiervan is dat het wat goedkoper is dan betaalde softwares aangezien je hier alleen de hosting hoeft te betalen. 

Het nadeel is echter dat je een stuk langer bezig bent met het maken van een webshop. In het begin is het zelf veel uitvogelen hoe het werkt en waar de knoppen zitten maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt kun je ook hier mooie webshops op maken. 

Magento

Ten slotte is magento ook een bekende webshop software die vaak gebruikt wordt door zelfstandige ondernemers. Ook hierbij zitten ontzettend veel functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken. Echter wordt deze software vaak gebruikt door webdesign bureaus en dan kan de investering nogal hoog uitvallen.

Hoe creëer je een passief inkomen met je webshop?

Om te beginnen wil je dat je een manier vindt waardoor je webshop op de automatische piloot doorloopt. Dit gaat erg lastig wanneer je je eigen voorraad moet beheren want dit kost namelijk veel tijd (en/of geld). Er zijn hiervoor meerdere oplossingen namelijk:

Webshop starten zonder voorraad

Een eigen webwinkel starten met het verdienmodel van dropshippen. Dit houdt kort in dat je een webshop start zonder voorraad. Dit betekent dat je gelijk je bestelling doorstuurt naar de leverancier waardoor jij als tussenpersoon het product niet eens ziet, het gaat namelijk rechtstreeks naar de klant. 

Dit verdienmodel kun je zo erg automatiseren dat jij zelf eigenlijk niets meer hoeft te doen en het dus passief kan zijn. Op dit niveau kom je niet zomaar en het is zeker niet aan te raden om gelijk alles uit te besteden maar het is wel mogelijk! 

Je hoeft dan vanaf  nu geen opslagkosten meer te betalen, geen verzendingskosten etc. Het is belangrijk dat jij vooral een goede marketing doet voor de producten zodat deze namelijk verkocht worden. 

Een affiliate webshop starten

Daarnaast kun je ook nog een passief inkomen opbouwen door middel van een affiliate webshop te starten. Affiliate marketing houdt in dat jij commissie krijgt wanneer iemand een product koopt via jouw speciale linkje. Hierdoor hoef jij zelf geen producten te verkopen, geen klantenservice uit te voeren, geen opslag te houden en ga zo maar door…

Je bouwt een webshop zoals je die normaal ook zou doen alleen dit keer meld je je aan bij  zo’n adverteerders platform. Denk hierbij aan daisycon, tradetracker, paypro etc. Jij zorgt ervoor dat je je aanmeldt om bepaalde producten te mogen promoten. Deze producten plaats je dan op je webshop en je zorgt dat die producten dan worden doorgelinkt naar de adverteerder. 

Wanneer dan een bezoeker op jouw website wordt doorgelinkt naar de adverteerder en dan ook daadwerkelijk een aankoop doet krijg jij commissie! Dit is een vorm van hoe je een passief inkomen kan opbouwen met je eigen webshop. 

Het is belangrijk dat jij dus bovenaan in google komt te staan want je wilt namelijk zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Dit doe je door bijvoorbeeld waardevolle content te plaatsen op je website, dit trekt namelijk bezoekers aan! 

Hoeveel kun je verdienen met een passief inkomen vanuit je webshop

Nu is de vraag hoeveel kun je dan verdienen met je passieve webshop? Dit kun je eigenlijk niet beantwoorden aangezien er ontzettend veel internetondernemers zijn die verschillend verdienen. 

In het begin zul je namelijk nog niet snel veel gaan verdienen dit komt later pas met veel werk en consistentie. Beginnende ondernemers zullen vaak niet meer dan 500 euro per maand verdienen met hun webshop (er zijn natuurlijk uitzonderingen).

Maar dropshipping & affiliate websites kunnen ook makkelijk over de 10 000 euro omzet per maand verdienen. 

Een webshop beginnen in Nederland

Een webshop beginnen is nog nooit zo makkelijk geweest in Nederland. In principe kun je al gewoon beginnen zonder KVK nummer. Je mag namelijk als je nog weinig verkoopt je inkomsten opgeven aan de inkomsten belasting als “overige inkomsten”. Hierdoor hoef je nog niet ingeschreven te staan bij de KVK. 

Daarnaast is het goed om eerst in Nederland & België te beginnen met je eigen webshop. Dit komt omdat internationaal gaan andere risico’s met zich mee brengt. Vooraf moet je natuurlijk duidelijk hebben wie je doelgroep is en waar die zich bevindt. Vaak starten ondernemers in Nederland & België want uitgroeien tot internationaal kan altijd nog! 

Wat je moet weten voordat je een webshop begint

Regelgeving

Eigenlijk kan iedereen zomaar een webshop beginnen, je hebt namelijk niet altijd een kvk inschrijving nodig. Wanneer je namelijk veel verkoopt op marktplaats bijvoorbeeld en je een website voor daarbij hebt kan je deze aangeven bij de inkomstenbelasting als overige inkomsten.

Daarnaast is het goed om eerst in Nederland & België te beginnen met je eigen webshop. Dit komt omdat internationaal gaan andere risico’s met zich mee brengt. Vooraf moet je natuurlijk duidelijk hebben wie je doelgroep is en waar die zich bevindt. Vaak starten ondernemers in Nederland & België want uitgroeien tot internationaal kan altijd nog! 

Domeinnaam & Hosting

Daarnaast moet je vooraf ook goed nadenken over welke domeinnaam je wilt gebruiken en of deze nog wel beschikbaar is. Dit kan op bekende sites zoals strato. Vaak is een domeinnaam helemaal niet zo duur dit gaat meestal om een paar tientjes per jaar. Kijk voor jezelf wel goed waar dat jij je domeinnaam wilt kopen. 

Dan moet de webshop/webwinkel ook nog online blijven en hiervoor moet hosting worden afgesloten. Hosting houdt in dat je domein wordt opgeslagen op een server. Je wilt natuurlijk een goede, veilige en snelle hosting. Dit kost meestal ook maar een paar euro per maand en dit kan je doen op bijvoorbeeld strato of siteground. 

Betalingssysteem

Ook moet je van te voren al goed hebben nagedacht over het betaalsysteem op je webshop. Welke betaalmethoden wil je activeren, ideal? Paypal? Creditcard? Wanneer je in Nederland & Belgie start is verstandig om van te voren te onderzoeken welke betaalmethoden de belgen vaak gebruiken. 

Voordat je deze betaalmethoden kunt activeren moet je wel een betalingssysteem hebben. Er zijn tal van verschillende denk bijvoorbeeld aan mollie, stripe, pay.nl en ga zo maar door. Kijk goed naar de prijs van de transactiekosten want dit kan namelijk per provider verschillen. En wanneer je leuke omzetten maakt kan dit erg veel besparen! 

betalingssyteem webshop

Online marketing

Je webshop moet natuurlijk ook bezoekers krijgen, hoe ga je dit doen? Zelf kun je al veel doen qua online marketing denk bijvoorbeeld aan het schrijven van blogs, social media bijhouden etc. Je moet er namelijk voor gaan zorgen dat bezoekers naar jouw online winkeltje gaan. 

Online marketing wordt ook vaak uitbesteed aan online marketing bureaus. Dit is meestal een grote investering en wanneer je net bent begonnen kun je jezelf waarschijnlijk dit nog niet veroorloven. Kijk daarom op internet naar gratis informatie met betrekking tot SEO (search engine optimization). 

Administratie

Ten slotte komt de belastingdienst ook nog om de hoek kijken want die wil natuurlijk ook een graantje meepikken. Bedenk van te voren goed of dat jij zelf de administratie bij gaat houden of dat je dit laat doen door een externe partij. Onthoud wel altijd goed dat jij zelf verantwoordelijk bent! 

Zo moet je de inkoop-, verkoop-, transactie-, verzending facturen etc altijd bewaren. Je bent namelijk verplicht om alle facturen 5 jaar te bewaren voor de belastingdienst. Daarnaast heb je 4x per jaar te maken met de omzetbelasting waarin je de btw aangifte moet doen. Ten slotte moet je ook nog een keer per jaar de inkomstenbelasting afdragen. Bedenk dus goed hoe dat je dit van tevoren gaat regelen!