Je bekijkt nu Investeren in vastgoed met weinig geld in 2021

Investeren in vastgoed met weinig geld in 2021

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vastgoed
  • Bericht reacties:0 Reacties

“Hoe kan je investeren in vastgoed met weinig geld?” is een vraag die bij veel beleggers naar boven komt. 

Vastgoed is al lange tijd bewezen als een veilige investering die een hoog rendement kan opleveren. De vraag ‘hoe kan je investeren in vastgoed met weinig geld?’ is dan ook zeker geen gekke vraag. 

Met weinig geld een veilige investering doen die een leuk rendement maakt?! Klinkt toch te mooi om waar te zijn? Nou dat is het zeker niet. In deze blog gaan we je uitleggen hoe dat je met weinig geld kan beginnen met investeren in vastgoed in 2021!

4 redenen waarom je zou investeren in vastgoed

Voordat je gaat beginnen met het investeren in vastgoed moet je wel duidelijk voor je hebben waarom je in vastgoed investeert. Het is namelijk belangrijk om goed in je achterhoofd te houden waarom je een bepaalde investering doet. 

Hoog rendement

De eerste en dan ook de belangrijkste reden is natuurlijk een hoog rendement! Je investeert natuurlijk om een zo hoog mogelijk rendement te halen en daartegenover een zo klein mogelijk risico te lopen. 

Vastgoed heeft in het verleden laten zien dat dit een van de hoogste rendementen kan opleveren. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten vastgoed maar over het algemeen zie je 2 vormen die geld opleveren bij vastgoed. Dit zijn namelijk huurinkomsten en waardestijgingen. 

De combinatie van deze 2 factoren zorgt ervoor dat jouw investering over de langere termijn een enorm hoog rendement kan opleveren! Door de huurinkomsten met de waardestijgingen kun je sneller opschalen en nieuwe vastgoed objecten kopen waardoor het balletje alleen maar verder blijft rollen. 

Hoog rendement vastgoed

Extra inkomstenstroom & Belastingvoordelen

Zoals we al zeiden zie je vaak 2 manieren terugkomen waardoor vastgoed investeringen die hoge rendementen behalen. De huurinkomsten zorgen voor een extra inkomstenstroom waar je eigenlijk vrijwel niets voor hoeft te doen. 

Zo bouw je naast je inkomen uit werk ook nog een extra passief inkomen op. Een ander voordeel van deze inkomstenstroom is dat deze erg laag belast wordt. Dit komt omdat dit inkomen wordt gezien als inkomen uit sparen & beleggingen waardoor dit inkomen wordt belast in box 3. Hiervoor gelden relatief lage belastingpercentages in vergelijking met box 1. 

Geen / weinig last van inflatie

Veel lezers zullen al weten wat inflatie inhoudt maar voor diegene die dit niet weten is inflatie eigenlijk het minder waard worden van je geld doordat de prijzen stijgen. Gemiddeld gezien neemt jouw koopkracht 2% per jaar af. Hierdoor kun je elk jaar 2% minder kopen met hetzelfde geld. 

Vastgoed is hier minder gevoelig voor omdat vastgoed namelijk mee stijgt. De waardestijging zorgt er namelijk voor dat je geld niet minder waard wordt omdat deze vaak omhoog gaat. Veel beleggers kiezen om deze reden dan ook om in vastgoed te investeren. 

Spreiding

spreiding vastgoed

 

Verder heeft vastgoed ook de mogelijkheid om goed te kunnen spreiden. Veel succesvolle beleggers zeggen dat spreiden enorm belangrijk is bij investeren. Met vastgoed kun je op verschillende manieren aan risicospreiding doen. 

Voor mensen met veel panden kun je denken om in verschillende steden/landen vastgoed te kopen. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een stad of land. 

Ook mensen met een wat kleiner bedrag kunnen aan risicospreiding doen. Zo kun je ook investeren in bijvoorbeeld garage boxen & appartementen. In dit geval spreid je dan toch je investeringen door niet in een groep te investeren. 

Hoeveel geld heb je nodig om te investeren in vastgoed?

Om te beginnen met het investeren in vastgoed heb je in principe niet veel geld nodig. Maar wat is nou niet veel geld? 

Er zijn namelijk verschillende vormen om te investeren in vastgoed. In principe kun je al vanaf €100 beginnen met het investeren in vastgoed. 

Voor veel gezinnen in Nederland is het wel realistisch om een paar honderd euro te sparen. Wanneer je dit bij elkaar hebt gespaard zou je dit dus kunnen investeren in vastgoed. 

Hoe kan je investeren in vastgoed met weinig geld?

Zoals hierboven al is uitgelegd heb je eigenlijk helemaal niet veel geld nodig om te beginnen met het investeren in vastgoed. Er zijn dan ook verschillende manieren hoe dat je daadwerkelijk kan investeren in vastgoed. 

Direct investeren in vastgoed

De eerste en de meest voorkomende manier om te beleggen in vastgoed is het kopen van direct vastgoed. Hiermee wordt bedoeld dat je vastgoed koopt wat je eigenlijk aan kan raken denk hierbij aan: huizen, appartementen, garageboxen, kantoren, winkels etc. 

Hiervoor heb je vaak een wat groter bedrag nodig om in te kunnen investeren. Je kan ook creatief zijn en met andermans geld gaan beleggen maar dit is pas aan te raden als je echt weet wat je aan het doen bent. Wanneer je net begint en het gaat fout kan dit nare gevolgen hebben. 

Indirect investeren in vastgoed

De andere manier van investeren in vastgoed is het investeren in indirect vastgoed. Dit houdt eigenlijk in dat je een stukje vastgoed koopt eigenlijk kun je het vergelijken met een aandeel. Ook dit kan in verschillende vormen denk hierbij aan: crowdfunding, vastgoed beleggingsfondsen, index fondsen ofwel ETF’s etc… 

Crowdfunding

De eerste vorm van investeren in indirect vastgoed kan via crowdfunding. Crowdfunding houdt in dat er een partij om een bepaalde lening vraagt waarbij verschillende investeerders verschillende bedragen inleggen. Wanneer het gewenste bedrag is bereikt wordt de lening verstrekt aan een bepaalde partij. Dit gaat natuurlijk onder bepaalde voorwaarden maar dit is de basis. 

Er zijn diverse platformen die gespecialiseerd zijn in crowdfunding via vastgoed. Denk hierbij aan geldvoorelkaar.nl, kapitaalopmaat.nl, investeren.sameningeld.nl etc… 

Doe zelf altijd wel goed onderzoek aan welke partij je je geld toevertrouwt en wat de voorwaarden zijn. 

Vastgoed beleggingsfondsen

Een andere manier om te investeren in indirect vastgoed is door te beleggen in vastgoed beleggingsfondsen. Zulke beleggingsfondsen hebben allemaal verschillende specificaties en voorwaarden maar vaak is het zo dat deze beleggingsfondsen wel direct vastgoed kopen. 

Het voordeel voor jou als belegger is dat je al voor een klein bedrag mee kan doen denk hierbij aan €100. Via Bux zero kun je gratis een account openen en beginnen met het investeren in vastgoed beleggingsfondsen. 

ETF’s

Ten slotte zijn er ook nog ETF’s (exchange traded fund) ofwel een index tracker. Deze indexfondsen zijn ideaal voor risicospreiding in je beleggingen. Eigenlijk zijn deze trackers hetzelfde als beleggingsfondsen alleen dan nog beter gespreid. Daarnaast zijn de transactiekosten erg laag bij degiro. Ook hier kun je al vanaf €100 beginnen bij bux zero.

Geef een reactie