Je bekijkt nu Miljonair worden met beleggen –  Hoe doe je dat?

Miljonair worden met beleggen – Hoe doe je dat?

De rijken worden niet voor niets elk jaar rijker maar veel mensen vragen zich of hoe dat zij dit nou doen.Ten eerste hebben zij vaak niet een bron van inkomen maar meerdere dus denk hierbij aan inkomen uit werk/bedrijf, aandelen, vastgoed en ga zo maar door. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je je geld goed beheert zodat je geld kan laten blijven groeien. Dus hoe wordt je nou een miljonair met beleggen?

De juiste kennis

De eerste stap die je moet zetten om een miljonair te worden met beleggen is door de juiste kennis te vergaren. Tegenwoordig is vrijwel alles op internet te vinden alleen weet je vaak niet wat de achtergrond is van de auteur/uitgever. Daarom moet je goed je research doen voordat je informatie/adviezen van iemand aanneemt. Je wilt namelijk gaan leren van mensen die al een miljonair zijn geworden d.m.v. beleggen. Zij hebben namelijk het pad al voor je bewandelt en zij weten welke fouten ze gemaakt hebben en die jij kan voorkomen. 

Wanneer je nog niet zo’n groot investeringsbudget hebt zul je vaak uitkomen op aandelen/crypto omdat dit wat laagdrempeliger is om te beginnen. Heb je al wat meer startkapitaal dan zal vastgoed ook een heel erg interessante optie kunnen zijn om je geld voor je aan het werk te zetten. Al deze kennis kun je terugvinden op internet of in boeken, mijn voorkeur gaat altijd uit naar boeken omdat je hier meer achtergrond informatie hebt over de auteur. 

Persoonlijk vind ik deze boeken heel erg waardevol: Rijke pa arme pa, miljonair met een gewone baan en de rijkste man van babylon. Hierbij leer je om de juiste mindset te gebruiken die komt kijken bij het investeren. .

Consistentie

Wanneer je zoveel mogelijk kennis hebt vergaard komt de volgende stap namelijk beginnen. Vaak is dit het punt waar veel mensen afhaken omdat ze niet meer durven / te weinig zelfvertrouwen hebben / uitstellen etc. Allemaal smoezen omdat ze niet graag genoeg een miljonair willen worden met beleggen. Het is zo ontzettend belangrijk dat je eenmaal begint al gaat het om 100 of 1000 euro dat maakt niet uit het gaat erom dat je ermee bezig bent en je de markt leert kennen want dit leer je alleen maar door te doen. 

 

Wanneer je namelijk geld investeert komen er emoties naar boven die je waarschijnlijk nog niet vaker hebt meegemaakt. Zowel positief als negatief. 

 

Dan komt de allerbelangrijkste tip hoe dat mensen miljonair worden met beleggen namelijk; CONSISTENTIE. Wat is consistentie? Iets blijven herhalen ofwel iets blijven doen dus wanneer je gaat beleggen ga je niet één keer 100 euro beleggen maar dit doe je maandelijks of zelfs wekelijks. Dit zorgt er namelijk voor dat je gaat groeien aangezien uit de historie van de aandelenmarkt blijkt (S & P 500)  dat je over 30 jaar investeren gemiddeld 7 á 8 procent per jaar stijgt. Hieronder zie je een plaatje van de kracht van consistentie bij het investeren met 8 procent rendement per jaar:  

Geef een reactie