Je bekijkt nu 9 manieren om geld te verdienen met je website

9 manieren om geld te verdienen met je website

Elke website is er natuurlijk met een reden en vaak is dit reden om er natuurlijk (indirect) geld mee te verdienen. Zelf heb ik ook al tal van mogelijkheden geprobeerd om geld te verdienen met mijn eigen website. Ik heb zelf gezien dat het ene wel en het andere weer niet werkt terwijl dat voor anderen misschien juist weer wel werkt. 

Op dit moment verdien ik zelf alleen geld via affiliate marketing maar dit zal in de toekomst nog gaan veranderen aangezien mijn bezoekers aanzienlijk aan het groeien zijn de afgelopen maanden.In dit artikel ga ik alle mogelijke manieren doornemen hoe ook jij geld kunt verdienen met je eigen website. 

Geld verdienen met je website via affiliate marketing

De eerste manier en naar mijn mening ook de meest eenvoudige is affiliate marketing. Affiliate marketing houdt eigenlijk in dat jij producten/diensten van anderen gaat promoten in ruil voor een commissie of percentage van de winst. 

Op jouw website plaats je dan unieke links (affiliate links) die doorlinken naar de producten/diensten van andere bedrijven. Je hoopt dan dat mensen een aankoop doen waardoor jij ook geld verdiend. 

Om zo’n affiliate link te krijgen zul je je eerst moeten aanmelden bij affiliate netwerken zoals daisycon (een van de grootste van NL). Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je eigenlijk 0 risico loopt maar toch enorm kan opschalen. Wanneer je website namelijk zo is uitgegroeid begin je gewoon weer een nieuwe en zorg je dat de content up-to-date blijft. Lees hier meer over geld verdienen met affiliate marketing voor wat tips & tricks. 

Verder is het natuurlijk wel belangrijk dat je producten/diensten gaat promoten die aansluiten op jouw thema/website. Hiermee probeer ik te zeggen dat je geen fitnessartikelen gaat promoten wanneer je een dieren website hebt. Zelf ben ik begonnen met het leren van een cursus van Jacko meijaard, hij is een ervaren affiliate marketeer die meer dan tienduizenden euro’s per maand verdiend. Deze cursus zal je in het begin echt een kickstart geven aangezien je hierin alle basisbeginselen leert. 

Geld verdienen met google adsense

Verder kun je natuurlijk ook geld verdienen door je eigen producten/diensten te verkopen op je website. Je website verandert dan wel richting een webshop aangezien je je eigen producten/diensten gaat verkopen. Zo zorg je er wel voor dat je veel geld kan gaan verdienen. 

Wanneer je nog geen producten verkoopt zou je er ook voor kunnen kiezen om je eigen product te gaan maken. Dit hoeft totaal niet moeilijk te zijn je kan namelijk ook bijvoorbeeld een e-book maken, een online video cursus of iets dergelijks. Onthoudt wel dat digitale producten verkopen het meest winstgevend is aangezien je geen last hebt van productiekosten.   

Geld verdienen met je eigen producten/diensten

Ook kun je geld verdienen met je website via google adsense. Google adsense is een manier om advertenties te plaatsen op je website. Je kiest dan zelf niet welke advertenties op je website komen te staan want dit doet google voor je. Hoe meer bezoekers jij krijgt hoe meer jij zult verdienen want je verdient namelijk per click op een advertentie. 

Om deze reden is het dan ook niet heel interessant om als starter te beginnen met google adsense omdat het echt niet veel oplevert. Vandaar dat ik ook zei dat affiliate marketing een van de makkelijkste methoden is om te beginnen met geld verdienen via je eigen website. Ik denk wel wanneer je al wat meer bezoekers (+10 000 p/m) krijgt dat google adsense een hele mooie aanvulling kan zijn. 

Geld verdienen met het plaatsen van advertenties

Een wat meer ouderwets verdienmodel is natuurlijk dat je gewoon betaald krijgt per advertentie. Wanneer bedrijven heel goed aansluiten op jouw website kunnen ze je bijvoorbeeld benaderen voor het plaatsen van een/of meerdere advertentie(s). 

Hoe relevanter je website is voor een bedrijf & het verkeer dat jij op je website krijgt bepaalt vooral de prijs die jij zult krijgen voor een advertentie. Wanneer jij heel erg veel verkeer hebt op je website kunnen deze prijzen enorm oplopen. Zo kun jij ook leuk bijverdienen.

Maar hoe vind je deze bedrijven? Vaak hoef jij niet op zoek te gaan naar deze bedrijven. Echter is het wel verstandig om een aparte pagina te maken waarop jij aangeeft wat de advertentiemogelijkheden zijn. 

Wat je ook kan doen is het contacteren van bedrijven. Als jij een paar bedrijven weet die goed op jouw website aansluiten zou je contact met ze op kunnen nemen. Probeer in dit contact niet te opdringerig over te komen en laat ze vooral zien wat ze aan jou hebben ofwel wat het ze op kan leveren zo hoef je namelijk jezelf niet te pitchen. 

Geld verdienen met gesponsorde blog berichten

Wanneer je echt een blog website hebt kun je leuk bijverdienen aan gesponsorde blog berichten ofwel advertorials. Vaak zijn er bedrijven die gesponsorde blogberichten willen plaatsen op websites die aansluiten bij hun doelgroep. 

Je kan zelf kiezen hoe dat zo’n blog bericht eruit komt te zien het is tevens jouw website. Wanneer je bijvoorbeeld geen zin hebt om deze te schrijven kan je zeggen dat je deze door je klant laat schrijven. 

Het zoeken van deze bedrijven geldt eigenlijk hetzelfde als bij het plaatsen van advertenties. Je kan deze dus contacteren of ze komen naar jou toe. 

Geld verdienen met promoties/samenwerkingen

Verder kun je ook nog geld verdienen met je website d.m.v. promoties. In dit geval hebben we het niet over gesponsorde blog berichten maar meer over bedrijfsvermeldingen. Wanneer je bijvoorbeeld een website hebt over sporten kan je aan lokale sportwinkels vragen of ze een bedrijfsvermelding op je website willen hebben voor bijvoorbeeld een maandelijkse vergoeding. 

Wat hierbij weer ontzettend belangrijk is dat je doelgroep hetzelfde is als de bedrijven die jij contacteert. Daarnaast moet je website natuurlijk genoeg bezoekers krijgen anders is het voor het bedrijf ook niet interessant. 

Geld verdienen met links

Vervolgens kun je ook geld verdienen met het plaatsen van links. Wanneer je aardig wat verkeer hebt en goed wordt gevonden in google kan het zo zijn dat je wel eens een mailtje krijgt van een bedrijf met de vraag om een link te plaatsen. 

Bedrijven doen dit omdat ze zo hun ranking in google kunnen verbeteren. Wanneer namelijk een relevante website naar jouw verwijst ziet google dit als een interessante pagina waardoor hij ook beter zal gaan scoren. 

Dit kan een erg interessant verdienmodel zijn wanneer je al een goedlopende website hebt. Ik zou hier echter wel mee wachten totdat je pas echt in die top behoort van jouw niche aangezien je je concurrenten niet teveel wilt helpen… 

Geld verdienen door je website te verkopen

Tot slot kun je ook nog je website verkopen. Verwacht nou niet dat je de hoofdprijs zult krijgen voor je website want vaak zal dit vies tegenvallen. Je moet namelijk iemand vinden die geïnteresseerd is in je website & die de juiste prijs ervoor wilt geven en dat is zo makkelijk nog niet. 

Je ziet vaak dat een website verkocht kan worden door de maandelijkse opbrengst x12 te doen. Dit is echter wel een richtlijn en dus geen aanbeveling, het geeft meer een indicatie in welke richting je kan denken. Wanneer je website afgelopen maand 500 euro heeft opgeleverd zou je hem dus in theorie kunnen verkopen voor zo’n 6000 euro. 

Zelf heb ik hier echter nog geen ervaring mee en hoop ik dit ook nog niet te hoeven doen omdat ik ervan overtuigd ben dat je met bovenstaande manieren veel meer geld kunt verdienen. 

Geef een reactie