Je bekijkt nu Hoe verdien je geld online?

Hoe verdien je geld online?

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Geld
 • Bericht reacties:0 Reacties

Dividend

Op zoek naar manieren om online geld te verdienen? Dan ben je hier op het goede adres! Er zijn steeds meer mensen die leven van het internet en die dus kunnen werken van waar ze dan ook willen. 

Geld maken via het internet geeft je enorme vrijheid aangezien je kunt werken wanneer en waar jij maar wilt. Het grootste voordeel van internet is dat het 24/7 doorgaat en je dus eigenlijk ongelimiteerd kunt verdienen.

Hoe maak je geld op het internet?

In dit artikel gaan we het hebben over hoe je geld verdient online. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende mogelijkheden om geld te verdienen via het internet. Wij zullen alleen de meest voorkomende en in ons opzicht de meest gebruikte manieren toelichten. 

We gaan het in ieder geval niet hebben over online gokken of enquetes invullen wij geloven er namelijk in dat iedereen een echte online business kan bouwen. 

9 bewezen manieren hoe je online geld kunt verdienen

Hieronder gaan wij een aantal manieren toelichten hoe ook JIJ een online inkomen kunt opbouwen. Dit zijn bewezen concepten en dus geen ‘get rich quick’ projecten. 

Geld verdienen met website

Een eigen website bouwen is een manier waar veel Nederlanders geld mee verdienen. Op zo’n website kun je verschillende verdienmodellen toepassen (hier straks meer over). Het eenvoudige is dat iedereen een website kan maken als hij/zij er maar tijd en energie insteekt. 

Je kunt eenvoudig een website bouwen met wordpress. Het enige wat je hoeft te doen is een domeinnaam kopen & hosten dit kan bij Siteground. Wanneer je domeinnaam geregistreerd is kun je al gelijk beginnen met bouwen. 

Op youtube staan veel video’s over hoe je een professionele website kan maken met wordpress. Wanneer je er dus niet uitkomt kun je ook nog spieken bij mensen die het al eens hebben gedaan. 

Je gaat er dan voor zorgen dat jouw website aantrekkelijk is voor bezoekers (door informatie ofwel content te plaatsen). Hierdoor komen mensen naar jouw website en dan later kun je ze ook omtoveren naar klanten. 

Geld verdienen met een website kan door: affiliate marketing, advertenties, eigen producten te verkopen, Google adsense en je website te verkopen. .

Affiliate marketing

Zoals je net al hebt gelezen zag je affiliate marketing terugkomen bij het starten van een website. Affiliate marketing is een erg interessant online verdienmodel

Affiliate marketing houdt in dat je links plaatst naar producten & diensten van bedrijven. Wanneer iemand dan op jouw link klikt en het product of dienst koopt krijg jij hiervoor een commissie. 

Lees hier meer over wat is affiliate marketing?

De commissies die bij affiliate marketing komen kijken zijn erg verschillend aangezien elk product andere marges hanteert. Vaak kunnen zulke commissies oplopen tot wel 50%

Deze affiliate links kun je op verschillende manieren plaatsen denk hierbij aan: je eigen blog, instagram, facebook, linkedin, e-mails, whatsapp en ga zo maar door. Het doet er niet waar dat deze links geplaatst worden maar dat er mensen op klikken en natuurlijk producten of diensten kopen 🙂 

Om deze links te krijgen zul je jezelf moeten aanmelden bij affiliate netwerken. Deze netwerken zorgen ervoor dat publishers (bedrijven die producten aanbieden) en de adverteerders (affiliates) bij elkaar komen. Zo’n netwerk zorgt er dan voor dat de betalingen & links geregeld worden. 

Een paar bekende affiliate netwerken zijn: Paypro, Daisycon, Tradetracker, Bol.com, Coolblue etc...

Wat erg belangrijk is bij affiliate marketing is dat je bezoekers moet hebben op je website. Het liefst zorg je ervoor dat dit een gepassioneerde doelgroep is zodat ze zo lang mogelijk op je website blijven. Het is dus belangrijk dat je een goede niche kiest waar veel naar gezocht wordt. 

Programma’s waarmee je kunt onderzoeken of er veel naar een bepaald onderwerp gezocht wordt zijn: ubersuggest, kw finder, Google Ads etc. 

Geld verdienen met Online marketing

Daarnaast kun je ook veel geld verdienen met online marketing. Vaak heb je zelf niet eens door hoeveel je zelf weet van online marketing maar deze kennis kun je optimaal gebruiken voor dit! 

Geld verdienen met online marketing kan bijvoorbeeld door social media campagnes op te zetten, SEO (search engine optimization) werkzaamheden uit te voeren of door bijvoorbeeld de social media van bedrijven uit handen te nemen. 

Vaak kun je dit laatste erg eenvoudig doen en ondernemers hebben vaak geen tijd/zin om hier aandacht aan te besteden. Online marketing is wel een erg breed begrip dat uit veel activiteiten bestaat denk hierbij aan: 

 • SEO
 • SEA
 • Conversie optimalisatie
 • Content marketing
 • E-mail marketing
 • Marketplaces
 • Social Media 
Geld verdienen met online marketing

Geld verdienen met social media

Ook kun je enorm veel geld verdienen met het bouwen van social media accounts. Op deze platformen worden namelijk enorme bedragen betaalt aan advertentiekosten. Hier kun jij op inspelen door een groot social media account op te bouwen. 

Je gaat ervoor zorgen dat jij zoveel mogelijk actieve volgers op jouw account krijgt. Dit kan dus op instagram zijn maar ook op facebook. Wanneer je namelijk een groot actief bereik hebt zijn bedrijven bereid om jou te betalen voor het promoten van producten. 

Net zoals bij affiliate marketing is het verstandig om een goede niche te kiezen waarvan je weet dat er veel reclame voor wordt gemaakt. Als voorbeeld zou je kunnen denken aan een instagram account over auto’s. Hiervoor worden namelijk vaak producten promoot. 

Door veel content te plaatsen op je social media kanaal krijg je steeds een groter bereik. In het begin zal dit erg langzaam gaan maar naarmate je account groter wordt groeit het steeds harder.

Een strategie om snel te groeien op instagram is door veel mensen op vergelijkbare accounts te volgen en deze later weer te ontvolgen. Hierdoor krijg je een steeds groter bereik waardoor het later op de automatische piloot door blijft groeien. 

Geld verdienen met webshop

Een andere manier om online geld te verdienen is het starten van een eigen webshop. Je kan zelf producten ontwikkelen maar je kan ook andermans producten doorverkopen ofwel dropshipping

Er zijn dus ook hierbij verschillende verdienmodellen beschikbaar. Het ontwikkelen van een eigen product kost meestal veel geld en dan heb je nog geen zekerheid op een succes. Daarom kan het verdienmodel dropshippen wel interessant zijn. 

Dropshippen houdt in dat jij producten van een ander zonder dat je ze op voorraad hebt. Dit betekent dus dat wanneer jij een bestelling krijgt jij hem direct vanuit de leverancier naar de klant stuurt. Dit heeft veel voordelen maar ook een paar nadelen. 

 • Voordelen: Geen opslag-, verzend-, magazijn-, verpakkingskosten etc… 
 • Nadelen: Jij bent aansprakelijk en wanneer je problemen hebt met leverancier heb je een probleem. 

Zelf hebben wij ervaring met dropshippen alleen is het ons niet gelukt om hierin succesvol te worden. Wel hebben wij een leuke omzet gedraaid alleen hebben wij toch besloten dat het verdienmodel niet helemaal bij ons past. Hiervoor hebben wij de cursus van Joshua kaats gevolgd namelijk de Dropship Academy. Hier hebben wij ontzettend veel van geleerd en we zouden de cursus zeker aanraden ook wordt je niet succesvol met dropshippen. Het is namelijk een goede basis om een bedrijf te runnen!

Nu er de laatste tijd steeds meer concurrentie is op dropshippen is het belangrijk dat je jezelf hierin onderscheidt. Maar het is zeker mogelijk om hierin succesvol te worden! 

Verkopen via Bol.com

Je kan ook producten verkopen zonder een eigen webshop te hebben dit kan namelijk via marketplaces als bol.com of amazon.

Om te beginnen moet je op zoek gaan naar producten waarvan jij denkt dat deze goed gaan verkopen in Nederland. Deze producten koop je dan in op aliexpress of alibaba (groothandel) en dan stuur je deze naar Nederland. 

Vervolgens ga je je producten op de webshop van bol.com zetten met mooie foto’s en een goede productomschrijving. 

Nu hoef je eigenlijk alleen nog maar te wachten op bestellingen. Bol.com vraagt een X percentage per bestelling omdat je gebruik maakt van hun platform. Je hoeft hiervoor zelf geen eigen webshop te bouwen, weinig online marketing kennis te hebben en je kan de verzending ook door hun laten regelen. 

Hoe meer bestellingen jij dus krijgt hoe meer je verdient!

Geld verdienen met crypto

De laatste jaren zijn er ook steeds meer mensen die geld verdienen met crypto (ondanks een dalende markt).

Op het moment van schrijven (6-11-2020)  staat bitcoin alweer bijna op de all time high (hoogste koers punt ooit) namelijk $15 600. Ondanks de harde crash in 2018 is bitcoin dus gewoon weer teruggekropen naar een hoogtepunt. Dit laat dus zien wat een lange termijn investering voor je kan doen. Zelf hebben wij ook een langetermijn investering staan in verschillende munten die nu zeker 50% in de plus staan. (dit is geen beleggingsadvies)

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met crypto. De meest voor de hand liggende manier is om de dollar cost average toe te passen. Dit houdt in dat je een keer per maand of per jaar voor een x bedrag aan crypto koopt. Hierdoor koop je crypto munten in voor een gemiddelde prijs, dus niet laag maar ook niet hoog (Dit is wel een lange termijn strategie).

Een andere manier om geld te verdienen met crypto is traden ofwel het handelen ervan. Dit kan op dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse basis. Dit is echter een andere tak van sport. Hier komen namelijk veel emoties bij kijken en hier verliezen dus ook veel beleggers hun geld. Wanneer je geen/weinig verstand hebt van de crypto markt is dit niet aan te raden. Als je dit wel goed kan kun je hier hele leuke bedragen mee verdienen!

Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met aandelen

Net zoals met het handelen in crypto verdienen ook ontzettend veel mensen met het verhandelen van aandelen. 

Aandelen bestaan al ontzettend lang en het is gebleken dat aandelen over de lange termijn altijd stijgen. Eigenlijk is het dus heel erg makkelijk je koopt een aandeel wacht 10 jaar en dan is het meer waard. JA en NEE het is niet zo eenvoudig je moet er namelijk voor zorgen dat je vermogen goed verspreid is want het kan altijd zijn dat een bedrijf failliet gaat. 

Om geld te verdienen met aandelen zijn er verschillende strategieën die kunnen werken. Je kan namelijk lange termijn investeren, daytraden (dagelijks handelen), investeren in dividend aandelen etc… 

Wanneer jij nog niet bent begonnen met het investeren in aandelen zul je jezelf goed moeten inlezen. Je moet namelijk een strategie kiezen die bij jou past. Wanneer je namelijk niet van veel risico houdt is het niet verstandig om te gaan daytraden. Kies dus een strategie die bij jouw past. 

Onze strategie is om te investeren in verschillende ETF’ s bij degiro. ETF’s zijn fondsen die een index volgen. Als voorbeeld de S&P 500 dit zijn de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven. Wij willen namelijk dat ons vermogen goed is verspreid en wij vinden het belangrijk dat we niet teveel transactiekosten betalen. Degiro vraagt namelijk weinig transactiekosten, is erg gebruiksvriendelijk en valt onder het depositogarantiestelsel (geen beleggingsadvies). 

Het schrijven en verkopen van E-books

Ten slotte zie je ook steeds vaker dat er e-books worden aangeboden op websites. Vaak worden deze digitale boeken gratis aangeboden om zo een e-mail bestand op te bouwen. Hierdoor kunnen ze later geld gaan verdienen d.m.v. e-mail marketing. 

Jij kan ook een eigen e-book gaan schrijven & verkopen. Vaak gaat het wel gepaard met een website of social media kanaal waarmee je dit boek kan promoten. Een e-book publiceren is niet zo lastig als een echt boek je kunt het namelijk bijna helemaal zelf maken.

Vaak zijn e-books handige tips & tricks over een bepaald onderwerp. Of e books geven een stappenplan of handleiding voor een bepaald onderwerp. Vaak zijn e books zo rond de 10.000 woorden. 

Wanneer je een e-book hebt geschreven kun je deze verkopen via je eigen website of andere platformen zoals bijvoorbeeld bol.com. 

Geef een reactie