Je bekijkt nu Wat is een crypto wallet en welke zijn het veiligst?

Wat is een crypto wallet en welke zijn het veiligst?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Crypto
  • Bericht reacties:0 Reacties

Voordat je cryptocurrencies gaat kopen is het erg belangrijk dat je vooraf goed hebt nagedacht over het type wallet dat je wilt gaan gebruiken. Er zijn tenslotte zoveel verschillende crypto wallets, welke moet je nou kiezen? 

Wat is een crypto wallet?

Een cryptocurrency wallet is eigenlijk jouw portemonnee of bankrekening voor jouw digitale munten. Je moet namelijk wel een rekening hebben waar je jouw coins naar toe kunt sturen en dit wordt ook wel een wallet genoemd. 

Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar als het aankomt op crypto. Zo heb je online-, hardware- en paper wallets. Zo’n wallet kun je dan aanmaken (straks meer over) en wanneer je dan een adres hebt gegenereerd kun je starten met het kopen van cryptomunten. 

Crypto kopen kan dan ook pas wanneer je een wallet hebt aangemaakt. Maar zoals we al zeiden zijn er verschillende soorten wallets met allemaal diverse voor- en nadelen. Deze zullen we hieronder toelichten. 

Hardware crypto wallet

Crypto wallet kopen
Ledger Nano S

De eerste en ook gelijk meest veilige wallet is de crypto hardware wallet. Zo’n hardware wallet is namelijk een offline wallet en hierbij kun je denken aan een usb stickje waar je munten op staan. 

Wanneer je besluit een crypto wallet hardware aan te schaffen ben je bewust bezig met het veiligstellen van je digitale valuta. Deze wallet zorgt er namelijk voor dat je niet gehacked kan worden. Het enige wat er zou kunnen gebeuren is dat je usb stick kapot- of kwijt raakt.

Maar bij de ledger nano s (gebruiken wij zelf ook) heb je altijd een back-up mocht bovenstaande het geval zijn. Wanneer je dan bijvoorbeeld je usb stick kwijt bent heb je 24 woorden op een papiertje moeten schrijven die ervoor zorgen dat jij alsnog kunt inloggen op een nieuwe usb stick. 

Zo’n crypto wallet kopen is dan ook in onze optiek een van de slimste keuzes en helemaal als je een aardig bedrag in crypto hebt geïnvesteerd. Je wilt namelijk voorkomen dat een online wallet gehacked wordt of dat bijvoorbeeld een exchange failliet gaat (hier dadelijk meer over). 

Online crypto wallets

Verder heb je ook nog diverse online wallets die je ook zou kunnen gebruiken. Zo vallen er onder de online wallets ook weer verschillende groepen namelijk wisselkantoren, exchanges en software wallets. Elke variant heeft ook weer haar voor- en nadelen die wij toe gaan lichten. 

Wisselkantoor

De eerste en meest gemakkelijke manier van een online wallet openen is via een wisselkantoor. Met wisselkantoren bedoelen we de bedrijven waar jij je cryptomunten koopt denk hierbij aan: litebit, bitonic, btcdirect, bitcoin meester etc. Vaak hebben zij de mogelijkheid om een wallet te openen. 

Voordelen: Snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. 
Nadelen: Grootste kans om gehacked te worden...

Software wallets

Tenslotte heb je ook nog software wallets die je kunt downloaden. Hierbij download je eigenlijk gewoon de software van een wallet op je computer of pc. Er zijn veel verschillende software aanbieders denk hierbij aan exodus of jaxx liberty

Voordelen: Snel, makkelijk en je kan gaan handelen in cryptocurrencies. 

Nadelen: Je zou gehacked kunnen worden en de gebruiksvriendelijkheid verschilt per exchange..

Exchanges

Daarnaast heb je ook nog exchanges (handelsplatformen) waar je ook een wallet kunt openen. Eigenlijk is dit vergelijkbaar met een wallet openen op een wisselkantoor in principe is dit namelijk gewoon dezelfde techniek die erachter zit. Voorbeelden van bekende handelsplatformen zijn: Binance, bybit, bitmex etc… 

Voordelen: Snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.
Nadelen: Grootste kans om gehacked te worden. .

Geef een reactie