Je bekijkt nu Wat is crypto minen? En hoe kan jij hier geld mee verdienen?

Wat is crypto minen? En hoe kan jij hier geld mee verdienen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Crypto
  • Bericht reacties:0 Reacties

De crypto markt lijkt weer terug van weg te zijn sinds 2018 en dat betekent ook dat het minen een interessante investering zou kunnen zijn. Er zijn zoveel verschillende munten maar de meest bekende namelijk Bitcoin (BTC) moet gemined worden om het netwerk draaiende te houden. Dit geldt ook voor andere bekende munten als etherium, litecoin, bitcoin cash en ga zo maar door…

Wat is nou crypto minen?

Eigenlijk is “minen” in het algemeen het controleren van betalingen in de crypto wereld. Het verschilt natuurlijk met de manier waarop dat gebeurt aangezien er veel verschillende cryptocurrencies zijn. Als voorbeeld nemen we nu bitcoin, de transacties die gedaan worden op het bitcoin netwerk moeten namelijk gecontroleerd & vastgelegd worden.

Wanneer ik bijvoorbeeld 1 bitcoin naar een vriend van mij stuur zal deze moeten worden gecontroleerd en moeten worden vastgelegd in de blockchain (het netwerk achter bitcoin). Dit controleren & vastleggen is eigenlijk het minen van crypto. 

Hoe werkt crypto mining?

Nu je weet wat crypto mining is wil je natuurlijk ook weten hoe dat je nou kan minen. Dit gebeurt namelijk door computers. In jip en janneke taal komt het erop neer dat computers puzzelstukjes oplossen en wanneer de puzzel compleet is wordt de transactie goedgekeurd en vastgelegd in de blockchain. Hiervoor ontvangen de computers een beloning in de vorm van de cryptomunt die je mined.

crypto mining

De beloningen voor het minen

Je computers continu laten draaien om deze puzzelstukjes op te laten lossen kost natuurlijk veel energie. Het is dan ook logisch dat je hiervoor een beloning krijgt hoewel niet iedereen een beloning krijgt. Je moet er namelijk voor zorgen dat je computer als eerste die puzzel oplost dan krijg je namelijk de grootste beloning. Dit zal voor de meesten niet relevant zijn aangezien dit om ontzettend dure computers gaat. De beloningen verschillen dus per computer maar ook per periode. 

Het wordt lastiger om crypto te minen

In de meeste gevallen van cryptocurrencies zijn er maar een bepaald aantal munten in omloop (met uitzondering van ripple). Dan is het bij bitcoin ook nog het geval dat de beloningen om de 4 jaar halveren ofwel de halving. Dit betekent dus dat beloning halveert wanneer ze een transactie controleren & vastleggen. Ofwel het wordt steeds lastiger om deze bitcoins te minen. 

Hoe kan je zelf profiteren aan het minen van bitcoin?

Er zijn meerdere manieren hoe je zelf kan profiteren door te investeren in miners. Je kunt namelijk zelf gaan minen maar hier zitten veel nadelen aan vast. De miners maken namelijk veel lawaai, zijn een dure investering, moeten onderhouden worden en je moet een beetje technisch zijn aangelegd. Je kunt op internet een miner kopen en deze aansluiten maar zelf raden wij aan om dit uit te besteden. 

Je kan namelijk ook investeren in cloud mining. Hiervoor hoef je dus zelf niet een miner te kopen en deze te installeren. Dit zijn data bedrijven die een heel mining centrum hebben waarin je dus mee kan investeren. Het is wel belangrijk dat je goed research doet naar welke bedrijven dit doen want er zijn namelijk veel oplichters actief. 

Geef een reactie