Je bekijkt nu Bitcoins verkopen en laten uitbetalen in euro’s

Bitcoins verkopen en laten uitbetalen in euro’s

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Crypto
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je hebt geld verdiend met cryptocurrencies maar nu wil je het verkopen. Het is natuurlijk de bedoeling dat dit virtuele geld wordt omgezet in keiharde euro’s. Om je crypto of bitcoins te laten uitbetalen naar je eigen rekening moet je het verkopen aan een wisselkantoor. Maar hoe doe je dit?

Hoe zet je bitcoin(s) om in Euro’s?

Stap 1

Zorg dat je bitcoin hebt in je wallet.

Stap 2

Vind een wisselkantoor waar je je bitcoin om kan zetten in euro’s.

Stap 3

Maak een account of meld je in ieder geval aan bij een wisselkantoor.

Stap 4

Vaak moet je een ID-verificatie doorlopen voordat je bitcoin op je rekening gestort kunt krijgen.

Stap 5

Verkoop je bitcoin(s) aan een wisselkantoor. Volg de instructies op die je krijgt van het wisselkantoor.

Stap 6

Vaak krijg je een wallet adres waar je je crypto naar toe moet sturen binnen een bepaalde tijd. Verzend de hoeveelheid die overeenkomt met wat je hebt ingevuld bij het wisselkantoor. Daarna hoef je vaak niks meer te doen en alleen maar te wachten op je euro’s!

Waar kan ik mijn bitcoin laten uitbetalen voor euro’s?

Je wilt je bitcoin op een veilige manier laten uitbetalen en wanneer er iets mis gaat wil je altijd snel geholpen worden. Daarom verkopen wij altijd onze bitcoins aan een wisselkantoor dat op zijn minst een Nederlandse klantenservice heeft. Het gebeurt niet vaak dat er iets mis gaat maar wanneer dit gebeurt wil je gewoon snel geholpen worden. Zelf verkopen wij altijd onze cryptocurrencies via bitvavo

Bitvavo

Bitonic logo

Bitonic

Btc direct

Bitcoinmeester

Coinmerce

Litebit

Bitcoins verkopen en belasting - hoe zit het?

Je zult je ook vast afvragen hoe het zit met belasting en het verkopen van bitcoins. Wanneer je een beginnende crypto handelaar bent en nog niet met grote bedragen investeert zul je hier niet zo snel mee in aanraking komen. 

Bitcoin valt onder het vermogen en daar betaal je dus vermogensbelasting over. Kort gezegd betaal je dus geen belasting als je crypto verkoopt/uitbetaald naar je rekening maar je betaalt er vermogensbelasting over. Deze vermogensbelasting vindt plaats wanneer je aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting.

Tot € 30.846 ben je vrijgesteld van vermogensbelasting in 2020. Wanneer je ook nog een fiscaal partner hebt is dit bedrag het dubbele namelijk € 61.692. Dit betekent dus dat je tot dit bedrag geen belasting hoeft te betalen. Wanneer je boven dit bedrag komt zul je moeten aangeven hoeveel bitcoins je in je bezit hebt en hierover belasting afdragen. 

Als je niet precies weet hoe dit in zijn werk gaat is het belangrijk dat je met een specialist op dit gebied in gesprek gaat. Je wilt hier namelijk geen fouten in maken, de belastingdienst kan namelijk flinke boetes geven voor het verkeerd aangeven van je vermogen.

Geef een reactie