Je bekijkt nu Top 8 Nederlandse affiliate netwerken

Top 8 Nederlandse affiliate netwerken

Affiliate marketing is een van de meest interessante verdienmodellen voor online ondernemers. Lees hier meer over wat is affiliate marketing. Maar wat is een affiliate netwerk en welke zijn er allemaal?

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is eigenlijk een soort marketplace ofwel een platform dat vraag & aanbod bij elkaar brengt. Denk hierbij aan een soort marktplaats maar dan voor publishers (zoals ik) en adverteerders die hun producten/diensten willen laten promoten. Omdat er ontzettend veel verschillende branches zijn binnen affiliate marketing zul je ook veel verschillende affiliate netwerken tegenkomen met ieder zijn/haar specialisaties.

Daisycon

Om te beginnen is daisycon een van de grootste affiliate netwerken binnen Nederland. Als affiliate marketeer zul je deze naam ongetwijfeld ooit een keer gehoord/vernomen hebben aangezien dit netwerk bijna niet te missen is. Persoonlijk werk ik er zelf ook mee en ben erg tevreden over het netwerk er is namelijk veel aanbod & de service is ook er goed. 

Focus ligt met name op dienstverleners en webshops .

Paypro

Ook paypro is een erg bekend Nederlands affiliate netwerk wat veel affiliate marketeers zullen kennen. Paypro staat bekend om haar hoge commissies in vergelijking met andere platforms. Dit komt omdat paypro voornamelijk online producten promoot, hier zit natuurlijk meer marge op waardoor er ook hogere commissies gegeven kunnen worden. Ook paypro is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig om mee te starten als affiliate marketeer. 

Focus ligt met name op digitale producten.

Coolblue

Grote bedrijven als cooblue & bol.com hebben ook een eigen affiliate programma. Het voordeel hiervan is dat je ontzettend veel variatie hebt qua het promoten van producten. Eigenlijk vrijwel elke niche is te vinden op bol.com en coolblue. Zoals je zelf misschien ook al weet is coolblue wel wat meer gericht op elektrische producten maar ook met coolblue kun je eenvoudig producten promoten. Echter zijn de commissies wel iets lager (tot 8%) dan bijvoorbeeld de digitale producten van paypro. 

Focus ligt met name op elektrische producten .

Bol.com

Zoals we net al aan gaven is bol.com ook een enorm groot bedrijf dat affiliate marketing tot haar beschikking heeft. Ook hiervoor kun je je eenvoudig aanmelden en beginnen met het promoten van diverse producten. Je kan hier ook ontzettend veel producten promoten en bol.com deelt haar producten in op verschillende commissie niveaus namelijk brons (3%), zilver (6%) en goud (8%). 

Focus is niet echt van toepassing .

Awin

Awin is een affiliate netwerk dat niet echt nederlands gericht is maar meer wereldwijd. Desondanks kan deze niet uit het lijstje ontbreken aangezien het een van de grootste affiliate netwerken ter wereld is. Awin trekt vooral webshops en dienstverleners aan die haar producten willen promoten maar ook awin is een erg gebruiksvriendelijk platform met een ontzettend breed segment. Ook hier kun je je eenvoudig aanmelden en wanneer je door de verificatie bent kun je gelijk van start! 

Focus ligt met name op dienstverleners en webshops .

Plug & Play

Verder is plug & play een beetje een opkomend platform dat is opgericht door Martijn van Tongeren & Tonny Loorbach van de IMU. Het platform is ontzettend gebruiksvriendelijk en erg geschikt voor beginnende maar ook gevorderde affiliate marketeers. Het aantal producten dat er nu wordt aangeboden is nog niet zoveel in vergelijking met andere grote spelers binnen de Nederlandse affiliate netwerken. Maar dit platform kan in de toekomst zeker nog veel meer gaan betekenen.

Focus ligt met name op digitale producten .

Amazon

Sinds ongeveer 1 jaar is de nederlandse versie van Amazon geopend en dus ook het affiliate programma; amazon partnernet. Net zoals bij bol.com heeft amazon een ontzettend groot assortiment qua producten waardoor je ongekend veel keus hebt in het promoten van producten. Een groot voordeel is dat je commissies ontvangt tot 12% van het orderbedrag. Het orderbedrag is hierin heel interessant dit betekent namelijk het gehele mandje aan producten dat iemand afrekent ofwel hoge commissies.

Focus is niet echt van toepassing .

Tradetracker

Ten slotte is tradetracker ook een grote speler binnen de wereldwijde affiliate netwerken. Daisycon heeft veel overeenkomsten met tradetracker aangezien zij allebei een erg breed spectrum hebben qua producten. Het verschil zit hem vooral in tradetracker die zich wat meer focust op reizen. Het is echter wel engelstalig waardoor het voor Nederlandse affiliate marketeers iets minder relevant is maar alsnog kun je er gebruik van maken.

Focus ligt vooral op webshops, dienstverlening & reizen .

Geef een reactie