Je bekijkt nu Hoe maak je een succesvolle affiliate website in 2021

Hoe maak je een succesvolle affiliate website in 2021

Een manier om online geld te verdienen is door het maken van je eigen affiliate website. Affiliate marketing is een erg fijne manier om een online business op te bouwen die op de automatische piloot gerund kan worden! 

Om deze manier is het heel erg interessant om je te verdiepen in affiliate marketing. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe dat ook jij een succesvolle affiliate website kan maken!

In 8 stappen je eigen succesvolle affiliate website maken

Voor als je jezelf nog afvraagt, wat is affiliate marketing?  Dan raad ik je aan dit artikel eerst te lezen. Zo krijg je namelijk een goed beeld wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een affiliate marketing business. 

In ons geval gaan we een affiliate website maken in de vorm van een blog. Dit doen we omdat je met een blog eenvoudig op kan schalen & snel bezoekers naar je website kan sturen d.m.v. de juiste SEO strategie. 

Zelf ben ik 2 jaar geleden begonnen met affiliate marketing en gestart met het volgen van een cursus genaamd de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Hij is een erg succesvolle affiliate marketeer die in zijn cursus de basis uitlegt voor een goede fundering van je affiliate business. Als beginners is het zeker aan te raden om in deze cursus te investeren het is tenslotte maar een klein bedrag wat voor enorme veranderingen kan zorgen in je toekomst! 

1. Zoek een niche

De eerste stap om een succesvolle affiliate website te maken is door het kiezen van een juiste niche. Een niche is een eigenlijk een specificering of afbakening van een hoop onderwerpen. Door een niche te kiezen zorg je al dat je straks gerichte content kan gaan schrijven. Daarnaast is het ook nog eens vaak zo dat je minder concurrentie hebt. 

Let op: Het allerbelangrijkste is dat je een niche kiest die binnen jouw interesses vallen. 

Kies dus een niche die jij interessant vind dit zorgt ervoor dat je minder snel zult gaan stoppen omdat je het onderwerp leuk vind. Er moet natuurlijk wel gezocht worden naar de niche. Dit kan je nagaan door tools te gebruiken als ubersuggest of door een account aan te maken op google ads

Voorbeelden van niches: Voetballen, Sporten, Lifestyle, Hockey, Dieren, Geld verdienen, Ondernemen, Beleggen / Investeren, Sieraden, Kleding, Reizen, Verzekeringen, Mindset, Online marketing etc… 

2. Registreer je domeinnaam & regel de hosting

Wanneer je voor jezelf de juiste niche hebt gevonden en waar naar gezocht wordt kun je gaan brainstormen over een domeinnaam. Een domeinnaam is de url naam van je website deze zul je moeten kopen met de daarbij behorende hosting. De domeinnaamtool is een handige tool om te gebruiken voor het brainstormen van je domeinnaam. 

Het is wel echt belangrijk dat je goed onderzoek hebt gedaan naar bepaalde zoekwoorden binnen je niche zodat je weet dat er niet teveel concurrentie is en er naar gezocht wordt. De hosting en registratie van je website hoeft totaal niet duur te zijn ik betaal momenteel maar 72 euro per jaar. Je zou is een kijkje kunnen nemen op neostrada, vimex en siteground. 

3. Affiliate website maken met wordpress

Wanneer je je domeinnaam geregistreerd hebt met de daarbij behorende hosting kun je aan de slag met het bouwen van je website. Zelf maak ik altijd mijn websites met wordpress dit komt omdat dit weinig kosten met zich meebrengt en het heel erg eenvoudig is. Vaak moet je bij je hosting even wordpress installeren en dan kun je aan de slag! (dit staat aangegeven per hosting)

De volgende stap is het kiezen van een thema. Een thema is eigenlijk een soort template voor je website, er zit onderling super veel verschil in thema’s. Je hebt namelijk gratis thema’s die vaak ook prima werken maar wanneer je echt een professionele website wilt bouwen zul je vaak betaalde thema’s moeten kopen. In het begin is dit echter nog zeker niet nodig en kun je handig uit de voeten met de gratis thema’s. 

De betaalde thema’s kun je vinden op themeforest.com. 

Vervolgens ga je aan de slag met het bouwen van je website. Houd er rekening mee dat alles wat er mooi uit ziet niet altijd hoeft te werken. Elke pagina op je website is er namelijk met een bepaald doel probeer dat in je achterhoofd te houden bij het bouwen van je website.

4. Aanmelden bij affiliate netwerken

Nu je je website hebt gebouwd en je al weet in welke niche je jezelf gaat bevinden is het tijd om te gaan kijken naar de producten / diensten die je gaat promoten. Vaak kun je deze eenvoudig vinden door je aan te melden bij een affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is een intermediair (tussenpersoon) die de adverteerders en publishers bij elkaar brengt ofwel vraag en aanbod. Dit houdt in dat wij als publishers (blog eigenaren) eenvoudig onze unieke links op kunnen halen bij deze affiliate netwerken. 

Bekende Nederlandse affiliate netwerken waar ik veel gebruik van maak zijn paypro & daisycon. 

Bij elk product / dienst verschillen natuurlijk de voorwaarden, commissies etc. Kijk dus goed naar producten/diensten die relevant zijn voor jouw niche. Je wilt namelijk niks gaan promoten dat niet aansluit op jouw niche! 

5. Zoekwoordonderzoek

Een van de belangrijkste onderdelen is het zoekwoordonderzoek. Zoals we in stap 1 al aangeven is het erg belangrijk dat je goed research hebt gedaan naar het zoekvolume naar de niche en al bepaalde zoekwoorden. Wanneer het zoekvolume namelijk erg laag is kun je namelijk niet veel opschalen. 

Ik doe zelf altijd mijn zoekwoordonderzoek met platformen als ubersuggest, google ads, kw finder etc. Wanneer je wat meer budget tot je beschikking hebt is Ahrefs een van de beste platformen naar mijn mening. Maar de andere platformen zijn ook prima om mee te beginnen. Persoonlijk maak ik dan een overzicht in excel naar bepaalde zoekwoorden met het zoekvolume & de concurrentie zodat ik deze niet vergeet. 

Als beginnend affiliate marketeer zou ik echt proberen te zoeken naar zoekwoorden waarbij de concurrentie makkelijk is aangezien je ook nog geen gebruik maakt van backlinks of andere linkbuilding activiteiten. 

6. Schrijf waardevolle content (content is king)

Wanneer je je zoekwoord onderzoek hebt uitgevoerd kun je aan de slag met het schrijven van je teksten. Zonder content gaan er namelijk GEEN bezoekers naar je website komen waardoor je ook niks zult verdienen. 

In het begin moet je focus echt liggen op het schrijven van kwalitatieve content. Je moet namelijk teksten schrijven waar mensen echt iets aan hebben anders heb je namelijk geen toegevoegde waarde. Daarom is het belangrijk om een niche te kiezen waar je veel interesse in hebt zodat je een expert wordt op dit gebied. 

Ook moet je je niet blindstaren op de resultaten aangezien je organisch gaat groeien met je blog website. De resultaten komen namelijk altijd later omdat google ook de tijd nodig heeft om je website te indexeren. 

7. SEO

Verder is het ook belangrijk om de juiste SEO strategie toe te passen. Voordat je begint met het schrijven van teksten is het verstandig om de gratis plugin YOAST SEO te installeren op je wordpress website. Deze plugin helpt namelijk om je teksten beter te optimaliseren voor google. 

Ik heb voor mezelf altijd een paar regels die ik terug laten komen in mijn teksten. Zo moet het zoekwoord waar ik de blog voor schrijf (1 zoekwoord per blog) terugkomen in de titel en in minimaal 1 tussenkopje. In deze blog is dit bijvoorbeeld “affiliate website maken”. Daarnaast probeer ik altijd om het zoekwoord ook een paar keer ergens in de tekst terug te laten komen zodat google weet dat de blog hierover gaat. 

Het is ook belangrijk dat je je blog niet over gaat optimaliseren je schrijft het namelijk wel voor mensen en niet voor google. Verder zijn er natuurlijk nog meer trucjes om je SEO te verbeteren maar dit zijn wat beginnerstips. 

8. Opschalen

Tot slot is het alleen maar stap 5,6,7 herhalen totdat je resultaten gaat zien! Een groot voordeel van affiliate marketing is dat je eigenlijk onbeperkt kunt opschalen dit kan in de breedte en in de hoogte. 

De breedte houdt voor mij in dat je niet één maar ook 10 websites kunt hebben echter is het wel belangrijk om de goede focus te hebben. Het heeft namelijk geen zin om aan een tweede website te gaan beginnen als de eerste al niet succesvol is. 

In de hoogte opschalen bedoel ik dat je ook altijd nog meer teksten kunt gaan schrijven of je oude teksten kunt verbeteren. Hoe meer content je namelijk op je website plaatst hoe harder je zult gaan groeien (als het goede content is). Kortom ga aan de slag en onderneem actie! 

Geef een reactie