Je bekijkt nu Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is een van de meest populaire businessmodellen voor de beginnende ondernemer. Dit komt omdat er aan dit businessmodel vrijwel geen risico’s zitten terwijl je wel een grote potentie hebt om een online imperium op te bouwen.

Wat is affiliate marketing

Als affiliate promoot je andermans producten in ruil voor een commissie. Dus het komt er op neer dat jij als affiliate producten / diensten promoot van een bedrijf in ruil voor een stukje van de opbrengst. Dit kan gedaan worden via een blog, youtube, instagram, facebook, tiktok, twitch noem het maar op… 

Bij affiliate marketing is het dus niet dat je eigen producten / diensten nodig hebt want je promoot ze van andere bedrijven. Je ontvangt namelijk een unieke link waarmee jij de producten / diensten van anderen gaat promoten. Hierdoor loop je eigenlijk nauwelijks risico terwijl je wel commissies ontvangt!

Hoe begin je met affiliate marketing?

Voordat je deze affiliate links kan gaan plaatsen heb je wel een kanaal nodig waarop je dit gaat doen. Vaak zie je dat affiliate marketeers dit via blogs doen maar laat je daar niet blind op staren. Je kan namelijk via elk platform affiliate links plaatsen. 

Je moet jezelf afvragen waar jij goed in bent en wat jij leuk vind om te doen. Als jij graag video’s maakt en deze op youtube plaatst is affiliate marketing via youtube interessant voor jou. Maar het kan ook zo zijn dat je al een instagram account hebt met aardig wat volgers. In principe maakt het dus niet uit op wat voor platform jij je actief bezig gaat houden. 

Zoals we net al hadden gezegd heb je genoeg kanalen waarop jij aan de slag kan gaan met affiliate marketing hier nog wat voorbeelden: 

  • Blog
  • Youtube
  • Tiktok
  • Instagram
  • Facebook
  • Snapchat
  • Twitch

Vaak wordt wel in het begin aangeraden om te starten met een blog aangezien je hiermee redelijk snel veel mensen kan bereiken. 

Om te starten met een blog moet je je domeinnaam laten registreren en dan kan je starten met het maken van je eigen wordpress website. Je hebt hier totaal geen technische vaardigheden voor nodig, als je een beetje verdiept in het maken van een website kan iedereen dit. 

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Wanneer je dan je website hebt geregistreerd en hij staat al online kun je je aan gaan melden bij een affiliate netwerk. We moeten namelijk wel die unieke links krijgen en deze krijg je door je aan te melden bij een affiliate netwerk. 

Hier heb ik een overzicht gemaakt van de top 8 nederlandse affiliate netwerken. Vaak hebben bedrijven ook zelf een affiliate programma zoals bol.com of coolblue. Ook hiervoor kun je jezelf aanmelden dit is eigenlijk een soort van affiliate netwerk. 

Promoten van producten en diensten

Nu zul je vast al wel hebben gezien dat er ontzettend veel producten & diensten zijn om te promoten. Wanneer je je hebt aangemeld bij zo’n affiliate netwerk is het nu belangrijk om goed na te denken over wat voor soort producten je gaat promoten. 

Ga op zoek naar producten die aansluiten op jouw blog onderwerp het is wel belangrijk dat ze relevant zijn voor jouw bezoekers.

Hoe relevanter jij bent voor jouw bezoekers hoe meer je op den duur zult verdienen. Wanneer jij namelijk een blog hebt over bijvoorbeeld fitness & voeding en je gaat dan verzekeringen promoten snap je zelf ook wel dat dat niet gaat werken. 

Tips om meer geld te verdienen met affiliate marketing

Het allerbelangrijkste is dat je waarde toevoegt met je blog of ander kanaal. Dit kun je op verschillende manieren doen door namelijk betere content te maken of door betere informatie te verstrekken of door het overzichtelijker te presenteren etc… 

Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om consistent te zijn met het uploaden van je content. Door namelijk meer content te plaatsen zul je ook zien dat je meer bezoekers zult krijgen, echter betekent meer bezoekers niet dat je meer verdiensten zult krijgen. 

Ten slotte is het analyseren & verbeteren van je website ook erg belangrijk. Wanneer je eenmaal een tijdje bezig bent en je wat gegevens hebt om te analyseren kun je ook dingen gaan wijzigen. Wanneer je ziet dat een pagina heel goed presteert kun je bijvoorbeeld een extra affiliate link toevoegen aan deze pagina. 

Geef een reactie