Je bekijkt nu Waar aandelen kopen en verkopen

Waar aandelen kopen en verkopen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Aandelen
  • Bericht reacties:0 Reacties

In deze blog krijg je een duidelijk overzicht in de beste aandelen brokers. Een broker is een financiële instelling die ervoor zorgt dat jij als particulier aandelen kan kopen. Na het lezen van deze blog weet jij waar dat je het beste aandelen kan kopen en verkopen!

Aandelen hoe werkt het?

Voordat je gaat investeren in aandelen moet je natuurlijk wel weten hoe aandelen werken en wat het precies zijn. Een aandeel is eigenlijk een klein deel dat jij van een bedrijf kan kopen voor een bepaalde prijs. Wanneer jij een aandeel hebt in een bedrijf betekent het dus dat jij ook mee mag profiteren van de winsten van het bedrijf (koersstijging of dividend). Dividend is een winstuitkering die bedrijven geven aan hun aandeelhouders. Niet op elk aandeel zit dividend, let hier vooraf dus goed op. 

Wanneer je een aandeel hebt gekocht zul je zien dat de waarde van het aandeel op en neer gaat. Dit komt door vraag & aanbod. Wanneer er namelijk veel vraag is naar iets gaat de prijs omhoog. 

De beste aandelen brokers

Aandelen kopen en verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Het handelen in aandelen wordt onder de particulieren beleggers ook steeds populairder de laatste tijd. Maar om in aandelen te handelen moet je jezelf wel hebben aangemeld bij een broker. Hier koop en verkoop jij namelijk je aandelen. 

Hieronder een overzicht van de beste aandelen brokers:

degiro

1. Degiro

2. Lynx

Binkbank Logo

3.Binckbank

4. Etoro

5. Bux

Naar onze mening zijn dit de beste brokers die er zijn op dit moment. Onze mening is gebaseerd op de gebruikerservaring en de transactiekosten. Het is vaak bij banken zo dat je torenhoge transactiekosten betaalt terwijl het bij deze platformen reuze mee valt.

De beste aandelen brokers

Zoals we al hadden verteld moet je je eerst aanmelden bij een broker. Wanneer je dit hebt gedaan kun je gaan beginnen met het kopen van je aandelen. Zelf beleggen wij ons geld in aandelen via degiro maar ook hebben wij ervaring bij bovengenoemde platformen. 

Wat wij zien is dat je vaak geld op je broker account moet zetten, dit gaat vaak gewoon via ideal of een bank overschrijving. Wanneer het geld op je broker account staat kun je gaan handelen in aandelen. 

Vanaf nu kun je namelijk écht aandelen gaan kopen. Dit doe je door een aandeel te selecteren op je broker en deze dan te kopen. Je hebt verschillende manieren waarmee je aandelen kan kopen. Je hebt namelijk een limiet (limit) order en een market order

Een limiet (limit) order is een order die je instelt waarmee je een aandeel koopt op een vaste prijs. Wanneer Tesla bijvoorbeeld €280 waard is en jij hebt een limit order staan op €281 dan wordt jouw order gevuld wanneer tesla de €281 euro aantikt. Dit is de meest gebruikte order om te kopen en daarnaast zitten hier vaak weinig kosten aan verbonden. 

De market order zegt het eigenlijk zelf al namelijk kopen/verkopen tegen de marktprijs. Wanneer je aangeeft tesla te willen kopen tegen een market order wordt je order automatisch gevuld tegen de marktprijs ofwel €280. Wanneer je snel in een positie in wilt stappen is het aan te raden om deze variant te gebruiken. Hier zitten vaak wel hogere transactiekosten aan verbonden. 

Hetzelfde geld met het verkopen van je posities alleen dan omgedraaid. 

Geef een reactie