Je bekijkt nu De beste dividend aandelen op dit moment – 2021

De beste dividend aandelen op dit moment – 2021

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Aandelen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Dividend aandelen zorgen voor wederkerende inkomsten waardoor je portfolio op de lange termijn enorm kan gaan groeien! Een goede investeringsportfolio bestaat natuurlijk ook uit dividend aandelen. Het vinden van de juiste dividend aandelen is echter niet zo makkelijk als je denkt, daarom geven we je in dit artikel een overzicht van de beste dividend aandelen!

Wat zijn dividend aandelen?

Dividend is eigenlijk een winstuitkering van het bedrijf aan de aandeelhouders. Dit betekent natuurlijk niet dat de gehele winst wordt uitgekeerd maar vaak een klein percentage om de aandeelhouders tevreden te houden. Vaak zien beleggers bedrijven die consistent jaarlijks dividend uitkeren als gezonde bedrijven die weten wat ze aan het doen zijn. 

Er bestaat echter wel een verschil in 2 verschillende soorten aandelen namelijk groei- en dividendaandelen. Bij groeiaandelen ga je uit van bedrijven die de komende jaren erg hard gaan groeien en dus ook de waarde van hun aandelen. Bij dividend aandelen ga je uit van aandelen die wat minder hard zullen groeien maar wel consistent dividend uitkeren. 

Bedrijven hoeven niet perse dividend uit te keren als ze dat niet willen. Persoonlijk hou ik van bedrijven die over een langere periode (+10 jaar) dividend uitkeren maar dit zegt natuurlijk niets voor in de toekomst. Sommige bedrijven staan er ook om bekend dat ze jaarlijks dividend uitkeren en wanneer ze dit niet doen zullen waarschijnlijk veel beleggers overstappen. 

Voorbeelden van dividend aandelen: Coca Cola en Johnson & Johnson 

Hoe koop je dividend aandelen?

Als eerst meld je jezelf natuurlijk aan bij een broker. Zelf handel ik bij bux zero aangezien ik dit een fijn en overzichtelijk platform vindt. Hier ontvang je natuurlijk ook dividend van de aandelen die jij bezit. Bij bux zero is het zo dat je een melding krijgt wanneer er dividend betaalt is waardoor je niks mist!  

Vaak hebben de meeste brokers dezelfde overeenkomsten op het gebied van dividend aandelen. Het is belangrijk dat jij gewoon het aandeel in bezit hebt waardoor je dividend gewoon wordt bijgeschreven door de broker. Je moet natuurlijk wel goed onderzoek doen naar bedrijven die dividend uitkeren want het kan zo zijn dat je het ene kwartaal/jaar niks krijgt en het andere weer wel. 

Ook zie je altijd wel dat je de aandelen kan kopen op verschillende manieren namelijk een market- of limitorder. Bij een market order ofwel marktorder zeg je eigenlijk dat je het aandeel voor de marktprijs (actuele prijs) wilt kopen dus wat er voor geboden wordt. Bij een limitorder stel je zelf in op welke koers jij het aandeel wilt kopen. Dat betekent dus dat je niet zeker weet of je aandeel ook gekocht/verkocht wordt want hij moet wel de koers bereiken die jij hebt opgegeven.

Bedrijf

Verwacht Dividend Percentage

Jaarlijks

Dividend percentage (2020 corona)

Jaarlijks

Shell

Royal dutch shell is een multinational die behoort tot de zes grootste onafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld. 

Verwacht dividend 5,6% 

Dividend percentage (2020) 3.8 %

Microsoft

Microsoft is een Amerikaans bedrijf dat computer gerelateerde producten/diensten ontwikkelt, verspreidt, licenteert en ondersteund.  

Verwacht dividend 1,04% 

Dividend percentage (2020) 0.94% 

Coca Cola

Coca cola is een dividend aristocraat die al meer dan 50 jaar dividend uitkeert. Coca cola heeft een enorme positie in de frisdrankenmarkt. 

Verwacht dividend 3%

Dividend percentage (2020) 3.23% 

Realty Income

Realty income is een amerikaans bedrijf dat investeert in vastgoed (winkelpanden) investeert en deze dan weer verhuurt.  

Verwacht dividend 4.26%

Dividend percentage (2020) 4%

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson ofwel Janssen onder de Nederlanders is een enorm farmaceutisch/medisch bedrijf. Ook zij keren jaarlijks veel dividend uit en dit ligt meestal rond de 3% per jaar. 

Verwacht dividend 3%

Dividend percentage (2020) 2.6%

Abn Amro

Abn Amro is een van de grootste Nederlandse banken die meer dan 50% van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders. 

Verwacht dividend 6.4%

Dividend percentage (2020) 0%

BP

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verwacht dividend 7%

Dividend percentage (2020) 4.86%

IBM

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verwacht dividend 5%

Dividend percentage (2020) 4.39%

ING

ING ook wel bekend onder de Nederlanders & Belgen scoort erg goed op het uitgeven van dividend. 

Verwacht dividend 5.12%

1e half jaar rond de 6-7% tweede halfjaar 0%

Ahold

Ahold Delhaize is de keten achter albert heijn, bol.com, etos en gall & gall. Het bedrijf keert per half jaar dividend uit wat ongeveer 40-50% is van de winst. 

Verwacht dividend 3.5%

Dividend percentage (2020) Rond de 3%

Geef een reactie